Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Pust v Cerknico vnovič privabil množice

Današnje sončno in toplo vreme je na ulice mest, kjer pripravljajo povorke, privabilo več desettisoč ljudi. Največ se jih je zbralo na Ptuju, kjer si je 2500 mask ogledalo kar 45 000 ljudi. Množično je bilo tudi v Cerknem, kjer so si obiskovalci ogledali sprevod laufarske družine, eno najbolj privlačnih in množično obiskovanih pustovanj pa so tudi letos pripravili v Cerknici, kjer  je v povorki sodelovalo kar 1500 mask.

Povorko so spremljale ali v njej sodelovale kar cele družine od blizu in daleč. Veliko zanimanja je, seveda, vzbujala legendarna coprnica Uršula, ki so jo obiskovalci danes po debelem četrtku vnovič pozdravili na cerkniških ulicah. Sicer so v Cerknici že v četrtek oblast prevzeli Butalci.

Včeraj so v Cerknici rajali otroci, otroška maškarada je namreč dogodek, ki vselej pritegne množice najmlajših, saj je pust še vedno predvsem njihov praznik. Salve smeha pa so izzvale tudi oddaje TV Čohovo in njihove ponovitve. Ker pa slika navadno pove več kot tisoč besed, vam ustvarjanje vtisov prepuščam ob ogledu fotogalerije Ljuba Vukeliča.

Vse do žalostnega konca …

Najstarejša premikajoča pustna ulična predstava na Slovenskem z ognjeno – mokrim koncem se bo odvila na pepelnično sredo, 6. marca, ob 16.00 od Žajfn’ce do mostu čez Cerkniščico. Pusta je treba namreč tudi pokopati in pustni pogreb je najstarejša pustna prireditev v Cerknici. Sledi seveda kurjenje in utopitev, da se iz ubogega Pusta iztisne še tisto malo življenja, ki bi v njem utegnilo ostati. Njegovi posmrtni ostanki bodo odplavali vse do Črnega morja. Pogreb pusta v Cerknico spet vrne »posvetno« oblast, saj se ji Župan Butalski v silni žalosti odreče.

Pustno društvo/Uredništvo NzN

Foto: Ljubo Vukelič / Občina Cerknica

Sledi fotogalerija pustnega dogajanja.

Ne spreglejte

V Pivki se obeta oživitev degradiranega območja bivšega Javorja

Konec marca je podjetje Tourne mobil d.o.o. z Vrhnike, ki ima vzpostavljeno proizvodnjo avtodomov v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja