Obvestilo

Rok Puhar in Neja Krišnar – zmagovalca cerkniškega polmaratona

V nedeljo je v Cerknici v organizaciji ŠD Sovica potekal polmaraton, dogodek, ki Cerknico z njenimi izjemnimi naravnimi danostmi postavlja na tekaški zemljevid Slovenije. 21.098 m dolgo progo sta v absolutni razvrstitvi najhitreje pretekla Rok Puhar s časom 1.12.05 in Neja Krišnar,  1.23.31.

Proga je bila izpeljana po pičlem kilometru asfalta in 20 km utrjenega makadama s skupno 177 višinskimi metri. Start in cilj je bil v Cerknici, kolajne in pokale pa je podeljeval cerkniški župan Marko Rupar.

Poleg polmaratona so se tekači lahko podali tudi na desetkilometrsko progo, ki je štela za Notranjski tekaški pokal. Veliko zanimanja in močno udeležbo so poželi tudi otroški teki na razdaljah od 200 do 1200 m. Desetkilometrsko progo sta najhitreje pretekla Andrej Mikelj, ki je z 10 kilometri opravil v pičlih 33 minutah, in Darja Jereb s časom 40,40 min.

Seveda pa je bil cerkniški polmaraton tudi priložnost za druženje in izmenjavo mnenj, izkušenj in vtisov med ljubitelji tekaškega športa in premagovanja bolj ali manj položnih kilometrov.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja