Obvestilo

S Potepuhi pomladi naproti

Na pustno soboto se je v logaški Jožefovi dvorani zgodil glasbeni večer S Potepuhi pomladi naproti. Obrtniški mešani pevski zbor je namreč na svojem koncertu gostil Logaške potepuhe.

Potepuhi so bili zabavni ansambel, ki je deloval v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja, predlanskim pa so se glasbeniki po 50 letih spet zbrali in ta večer še enkrat zaigrali. Letošnje Potepuhe so upodobili trobentar Tone Maček, klarinetist Cveto Maček, pozavnist Vinko Černe in harmonikar Janez Gostiša – vsi ti iz nekdanjih časov, ob njih pa mlajši kitarist Mitja Plečnik, basist Bojan Plečnik ter najmlajši bobnar Jure Maček in solist klarinetist Miha Nagode. Z njimi so zapeli Zinka in dva Janeza Gostiša ter Mihaela Kavčič. Program je bil, seveda, nostalgično obarvan, a je bil poslušalcem všečen: marsikdo je v sebi tiho zapel, ustnice so žebrale nekdaj popularne pesmi.

Zbor »Notranjska« je prireditev odprl in prvič javno zapel pod vodstvom nove zborovodkinje Mihaele Kavčič, ki mu je vdihnila precej svežine in preoblikovane izpovedne moči. Nastopili sta še dve skupini, delujoči v zboru, kvartet Gostiša in Jesenski listi. Pevski večer je premogel tudi nekaj šaljivega pridiha, k čemer je svoje dodal donedavni član zbora Marko Škrlj. Scensko podobo je oskrbela pevka Marija Branisel, režijska zamisel se je porodila donedavnemu dolgoletnemu zborovodji.

Polna dvorana poslušalcev je z zadovoljstvom spremljala program. Morda bo zato pustni koncert  postal stalnica »Notranjske«.

Janez Gostiša

Foto: Primož Sark

Na vodilni sliki Potepuhi s pevcema Janezom in Mihaelo

Coprnica

»Notranjska« v pisani podobi

 

 

Jesenski listi – pevci

 

 

 

Ne spreglejte

Slovo Jošta Rupnika iz ebm-papst Slovenija na Slivnici

Na pobudo Jošta Rupnika, ki je zadnjih dvajset let kot glavni direktor uspešno vodil podjetje …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.