Postojnska jama Triglav
Obvestilo

S prikazovalniki hitrosti do večje prometne varnosti v lokalnih skupnostih

Agencija za varnost prometa je na podlagi letošnjega, že sedmega razpisa za brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti Vi vozite s temi opremila še 31 občin, med njimi tudi logaško. Kot so sporočili z agencije, se je na letošnji javni poziv prijavilo rekordnih 52 občin, strokovna komisija pa je izbrala tiste, ki so včeraj lahko prevzele prikazovalnike.

Občine so prikazovalnike prejele v polletni brezplačni najem. Kot so pojasnili na Agenciji za varnost prometa, je namen prikazovalnikov hitrosti voznike opozoriti na strpnejšo vožnjo in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Z brezplačnim najemom pa uspešno spodbujajo občine k uporabi prikazovalnikov, ki so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih. S prikazovalniki hitrosti se tudi zbirajo podatki o izmerjenih hitrostih, na podlagi teh pa lahko pripravijo analize ter predloge za izvedbo različnih infrastrukturnih ukrepov na cestah, so še pojasnili.

Prikazovalnike hitrosti so tokrat v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika prejele občine Ribnica, Jesenice, Grosuplje, Kidričevo, Rogaška Slatina, Oplotnica, Grad, Hoče-Slivnica, Gornji Petrovci, Mežica, Vitanje, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Vojnik, Prevalje, Razkrižje, Jezersko, Ptuj, Hodoš, Ankaran, Logatec, Tržič, Šmarje pri Jelšah, Ruše, Radeče, Dol pri Ljubljani, Bistrica ob Sotli, Medvode, Trebnje, Dobrepolje in Škocjan.

Prednost pri izbiri so imele občine z nevarnimi mesti, kjer je visoka stopnja prometnih nesreč, lokacije s šolsko potjo ter lokacije s pogosto prekoračitvijo hitrosti in visokim povprečnim letnim dnevnim prometom, so pojasnili na agenciji.

Direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov je danes poudaril, da želijo s prikazovalniki hitrosti izboljšati prometno varnost v lokalnih skupnostih in tako vplivati na zmanjšanje povprečnih hitrosti na cestah in izboljšati prometno varnost na šolskih poteh.

Vir: AVP

                        Podelitev prikazovalnikov hitrosti

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja