Obvestilo

S skoraj 4,5 mio evrov bo Občina Postojna odplačala stare kredite

Z nadvse ugodnim kreditom ene od avstrijskih bank bo med drugim poplačala tudi kredit za nakup delnic Postojnske jame in umaknila vse hipoteke z nepremičnin. Marentič je za spletni portal Novice z Notranjske potrdil, da se bo potegoval še za en županski mandat.

Občina Postojna je to jesen naredila velik korak naprej v finančnem upravljanju. »Na razpisu smo dobili izjemno ugoden kredit v višini 4,460 milijon evrov, s katerim smo refinancirali starejše kredite, prihranili 270.000 evrov iz naslova obresti in, kar je najpomembneje, umaknili vse hipoteke s starih kreditov,« je pojasnil postojnski župan Igor Marentič. Med največjimi je bil kredit, s katerim je občina pred leti nakupila delnice Postojnske jame.

Po Marentičevih besedah bodo poleg odplačila starejših kreditov lažje prodajali tudi nepremičnine brez hipotek in ustvarili omenjeni prihranek. Gre za kredit, ki je eden najnižjih možnih na trgu,« pojasnjuje Marentič, ki pa ni hotel povedati, pri kateri banki so ga dobili. »Občina je sicer  v zelo dobri kondiciji in prepričan sem, da bomo v letu ali dveh odplačali večino kreditov.«

Ali se bo Igor Marentič potegoval še za en županski mandat? »Bom, ker delo to zahteva.«

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna zbirajo stare kasete

V Notranjskem muzeju Postojna bodo v praznični december stopili z odprtjem razstave Rock Postojna, 1. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja