Obvestilo

Združuje jih strpnost, solidarnost in spoštovanje vrednot NOB

O tem je med drugim minuli petek na seji skupščine spregovorila predsednica Vesna Jerina, ki je po pozdravu udeležencem in gostom, med katerimi sta bila tudi član predsedstva ZZB Slovenije Marjan Križman in logaški župan Berto Menard ter častni gost prvoborec Jože Simšič–Jelen, podala poročilo o delu organizacije v lanskem letu ter o načrtih za letos.

Logatec – Združenje borcev za vrednote NOB Logatec je samostojna, domoljubna, nepridobitna organizacija s statusom društva, ki deluje v javnem interesu na področju vojnih veteranov in urejanju vojnih grobišč ter na področju žrtev vojnega nasilja. Združenje ni strankarsko opredeljeno, zato vanj vstopajo ljudje ne glede na svetovno-nazorsko opredelitev, veroizpoved, raso, spol. Konec leta je štelo 221 članov, ki so organizirani v petih osnovnih organizacijah (Hotedršica, Laze, Logatec-Naklo, Logatec-Tabor in Rovte). Društvo organizira proslave (osrednja bo septembra ob obletnici ustanovitve Logaškega bataljona), spominske slovesnosti ob Dnevu spomina na mrtve, pohode k spominskim obeležjem v naši občini. Letos pa prvič v septembru vabi na izlet Po poti I.in II. svetovne vojne. 27.aprila pa ne izpustite ogleda razstave »Miniature« ob prazniku dneva upora proti okupatorju in osvoboditvi Laz, ki jo pripravljajo Lažani. Društvo se organizirano vključuje tudi v aktivnosti, ki jih organizirajo druge organizacije po Sloveniji.

Vabljeni tudi na njihovo spletno stran »zdruzenjeborcevlogatec.si«, vsako sredo dopoldne pa se lahko oglasite na pogovor v njihove prostore: Blekova vas 60 (Center vojnih veteranov). V ZB za vrednote NOB Logatec vam bodo z veseljem prisluhnili, veseli pa bodo tudi fotografij ali kakšnih drugih spominkov iz preteklih dni.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Pozdrav gostom

                                                               Čestitke novemu članu

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja