Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Sanje – to smo mi

Knjižnica Logatec je sinoči gostila Bredo Biščak, praktikantko analitične psihologije in uveljavljeno literarno prevajalko iz angleškega jezika, ki je številnemu občinstvu spregovorila o interpretaciji in pomenu sanj v človekovem življenju.

»Sanje so rentgenska slika tistega, kar se dogaja v naši notranjosti. Tako kot nam prva pokaže, kako so morebiti zlomljene naše kosti, tako nam sanje nakažejo, kaj se dogaja v naši notranjosti, kje so naše slepe pege in neodkriti potenciali,« je dejala predavateljica. »Če si znamo razložiti svoje sanje, lahko v življenju naredimo kako neumnost manj.« Po njenem mnenju sanje delujejo tudi takrat, ko se z njimi ne ukvarjamo, ker vzpostavijo ravnovesje v nas. Najučinkovitejše so nočne more, ki jih moramo jemati zelo resno, se z njimi ukvarjati in se o njih pogovarjati. »Sanje kot odličen psihodiagnostični pripomoček običajno nakažejo, v čem je težava; nekatere nakažejo tudi, v katero smer bi veljalo iskati rešitev,« pravi Biščakova, ki jo je analitična psihologija pritegnila že razmeroma zgodaj in je po uvodnem izobraževanju iz transakcijske analize kar sedem let obiskovala edukativno skupino o tolmačenju sanj, ki sta jo v Ljubljani vodila srbski klinični psiholog in psihoterapevt dr. Ivan Nastović in psihoterapevtka mag. Marija Nastović, bila pred tremi leti sprejeta na individualni študij za mednarodno akreditirano jungovsko analitičarko pri Mednarodni zvezi za analitično psihologijo in  pridobila dovoljenje za delo s strankami.

V Logatcu bo 15. maja izvedla tudi praktično delavnico o sanjah, za katero je bil že na predavanju izkazan velik interes.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja