Obvestilo

»Še naprej bomo glas ljudi iz regije«

Radio 94 je ob 30-letnici pripravil dan odprtih vrat, poslušalcem obljubil, da bodo ljudje in življenje v regiji še naprej središče njegovega zanimanja in jih povabil na veliko oktobrsko zabavo.

Radio 94 je 1. julija 1994 začel pisati uspešno medijsko zgodbo, saj je danes ena vse bolj redkih samostojnih radijskih postaj. Da je njegov program kakovosten, pomen za Notranjsko-primorsko regijo pa velik, od leta 2018 govori tudi njegov status lokalnega programa posebnega pomena. Pokriva tudi območje Logatca in precejšen del ljubljanske kotline. Že nekaj let pa z DAB + tehniko oblikuje tudi medijski prostor v zahodni Sloveniji.

Dan odprtih vrat

Okroglo obletnico oddajanja so radijci obeležili z dnevom odprtih vrat. Udeležili so se ga predstavniki lokalnih skupnosti, zavodov, organizacij in gospodarstva iz regije ter poslovni partnerji. Izjemno so se razveselili obiska poslušalcev, saj so oni tisti, ki dajejo smisel njihovemu delu, in nekdanjih sodelavcev. V treh desetletjih se je v različnih segmentih radijskega dela preizkusilo in izkazalo veliko ljudi, ki so na svojo radijsko izkušnjo ponosni.

Jeseni dvodnevno slavje

Soustanovitelj in današnji prokurist Radia 94 Sandi Curk je dejal, da je bilo vodilo med ustvarjanjem radijske postaje pred 30 leti razširjati materni jezik, tudi narečno besedo, vrteti čim več slovenske glasbe in sooblikovati domačo kulturno krajno. »Tem zavezam ostajamo zvesti,« poudarja Anja Curk Repič, ki je mesto direktorice in odgovorne urednice prevzela leta 2022. Kot je povedala, mora radijska postaja slediti tudi izzivom današnjega časa, med katerimi izpostavlja predvsem izzive družbenih omrežij. Poslušalcem obljublja, da bo Radio 94 še vedno njihov glas – poročal bo o njihovem delovanju in dosežkih, kadar bo treba pa bo tudi kritik odločevalcev iz regije.  Vse skupaj pa vabi na veliko praznovanje, ki bo 18. in 19. oktobra pod šotorom pred PTC Primorka v Postojni. Prvi dan bodo poslušalce zabavali Nina Pušlar in Modrijani, drugi večer pa bodo rajali ob zvokih skupine Parni valjak.

 

 

 

Ne spreglejte

Blagoslov križa V Vročkih

Minulo nedeljo je potekala slovesnost blagoslova obnovljenega križa na mestu, ki ga domačini imenujejo pri Križcu ali v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja