Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Športnik Logatca za leto 2018 je Miha Šimenc

V Narodnem domu v Logatcu so sinoči razglasili športnika leta 2018 in podelili priznanja najzaslužnejšim športnikom in športnim delavcem.  Najvišje občinsko priznanje na področju športa je šlo tokrat v roke Mihu Šimencu, smučarju tekaču, članu Tekaško smučarskega kluba Logatec. Osvojil 32. mesto na olimpijskih igrah in 19., 23. In 25. mesto v svetovnem pokalu ter naslov državnega prvaka. Prireditvi je tudi tokrat prisostvoval nekdanji olimpionik Miro Cerar, čigar vitalnost vedno znova preseneti in navduši.

Miha Šimenc je član Tekaško-smučarskega kluba Logatec, pod trenerskim očesom Tomaža Uršiča tekmuje v teku na smučeh. Osvojil je 32. mesto na olimpijskih igrah in 19., 23. in 25. mesto v svetovnem pokalu ter naslov državnega prvaka. »To priznanje mi veliko pomeni. Je zahvala za dosedanje delo in motivacija za naprej. Vesel sem, da so v občini prepoznali moj trud. Moji cilji so vedno višji, dokazal sem že, da sem na dobri poti,« je Miha strnil vtise po podelitvi in povedal, da si želi kolajne s svetovnega prvenstva in tudi odličja s kakšnih velikih tekmovanj. »Šolanje nadaljujem na fakulteti Doba, kjer bom naslednje leto diplomiral,« je še dodal.

Priznanje Športnik Logatca za leto 2018 s prireditvijo je že sedmič zapored pripravila Športna zveza Logatec, ki je letos prejela 80 predlogov za priznanja v športu, komisija za podelitev pod vodstvom Jelke Kožman pa je med njimi izbrala 70 prejemnikov. Poleg pohval za perspektivne športnike so tako podelili še priznanji na rekreativnem področju, ki sta ju letos prejela člana Balinarskega športnega kluba Logatec Andrej Drvarič in Robert Gorjanc, za delavce v športu, trenerje in ekipe ter plakete, bronaste, srebrne in zlate. Prejemnika slednjih sta bila poleg športnika leta Mihe Šimenca še Gašper Bolčina in Mark Mramor. Prejemnica Zlate plakete je  tudi Sara Pečkaj, članica Twirling kluba logaških mažoret. Sara Pečkaj je prejela tudi zahvalo ob zaključku njene dolgoletne uspešne tekmovalne poti v twirlingu.

Ob visokem jubileju pa so s posebnim priznanjem nagradili Tekaško-smučarski klub Logatec, ki obeležuje 40 let uspešnega delovanja in je iz ljubiteljske sekcije prerasel v močan klub, ki je dal številne rodove uspešnih smučarjev tekačev, med katerimi danes najbolj navdušujeta Miha Šimenc in Rok Tršan, ki blesti v biatlonu. Ob koncu podelitve priznanj je bil zahvale za izpeljano prireditev in tudi vse prejšnje deležen tudi izvršni odbor Športne zveze Logatec, ki jo požrtvovalno vodi Dušan Jerina.

Prireditev v Narodnem domu je glasbeno popestrila logaška skupina Fed Horses, ki je letos nastopila tudi na Emi, ki je tudi logaško občinstvo navdušila s svojo čustveno nekomercialno glasbo, ki na slovenski glasbeni sceni odpira nova obzorja.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Lov (na ščuke) je odprt!

Na Cerkniškem jezeru vsako leto za 1.maj poteka tradicionalni ščukolov, s katerim ribičli zaznamujejo začetek …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja