Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Steklo v Stekleni galeriji

Radovan Gregorčič, kipar iz Sežane, v Stekleni galeriji Večnamenske športne dvorane Logatec ponuja pogled v kozmična prostranstva. Sedem velikih, 50 kilogramov težkih plošč, v katere je avtor poleg posebnega kamna dodal še steklo in druge substance, jih ustrezno termično dodelal, da so ohranile belo barvo, katere smisel jim daje posebna osvetlitev, popolnoma obvladuje prostor.

Razstava, ki je na ogled v Logatcu, je le ena od faz Gregorčičevega ustvarjanja. Dolga leta se je ukvarjal z oblikovanjem in izdelovanjem unikatnih svetilk, pri čemer je uporabljal medenino, keramiko, marmor, les, steklo, za kar je  do sedaj osvojil že vrsto nagrad in priznanj. Ta cikel, ki ga je naslovil »50 kg Bele«, je le prehodna faza v nove svetove ustvarjanja, ki je vsekakor vredna ogleda. Vabljeni do 2.aprila.

Ob odprtju razstave je prisotne pozdravil predsednik logaškega društva likovnikov Janez Ovsec, o avtorju in njegovem delu je spregovorila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, s prijetnimi melodijami nas je navdušil mlad harmonikar David Blaž Fir. Avtor se je posebej zahvalil glavnima sponzorjema Steklarni Hrastnik in podjetju Kolos iz Sežane,  Društvo likovnikov Logatec pa obiskovalcem in seveda Občini Logatec, ki je finančno omogočila razstavo.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Ne spreglejte

Lov (na ščuke) je odprt!

Na Cerkniškem jezeru vsako leto za 1.maj poteka tradicionalni ščukolov, s katerim ribičli zaznamujejo začetek …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja