Postojnska jama Triglav
Obvestilo
Image: 0029597541, License: Rights managed, Restrictions: Not available for use in Corbis Merchandise., Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, Corbis

Teden v Kulturnem domu Cerknica v znamenju glasbe in filma

V četrtek, 8. junija, se bodo na letnem koncertu ob 18.00 predstavili zbori in band OŠ Jožeta Krajca Rakek, naslednji dan, v petek, ob 20.00 pa bo tradicionalni koncert Big banda Cerknica – večer bluesa in swinga, 12. Presihajoče jazzero.

V nedeljo, 11. junija, bo ob 20.00 projekcija filma Neruda.

Režija: Pablo Larraín
Čile, Argentina, Francija, Španija, 2016, 108min
Igrajo: Gael García Bernal, Luis Gnecco, Mercedes Morán, Diego Muñoz, Pablo Derqui
Ko hladna vojna doseže Čile, predsednik Videla obrne hrbet komunističnim kolegom. Pablo Neruda – pesnik, senator, predani komunist in nepoboljšljivi hedonist – predsednika javno okrivi izdaje in si prisluži obtožnico. Nerudi ne preostane drugega, kot da se z ženo Delio poda na beg. Tik za petami pa jima zagrizeno sledi policijski inšpektor Oscar Peluchonneau, skrivnostni in sila nezanesljivi pripovedovalec te zgodbe.
Pablo Larraín (Klub, Jackie) ujame duha in persono velikega čilskega poeta in politika v stekleničko duhovite, energične in nekoliko nadrealistične antibiografije s pridihom filma noir.

Ponedeljkov večer bo poln romantike in je darilo Občine Cerknica ob občinskem prazniku za simbolično ceno 5 evrov.

Mlada glasbenica Ditka in pesnik Feri Lainšček bosta namreč ob 20.00 predstavila svoj skupni projekt uglasbene poezije, Ne bodi kot drugi. Na koncertu se bosta prepletali ljubezenska lirika in avtorska glasba.

Mladosten glas, ki je našel tankočutni glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika. To je opis glasbene pripovedi, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček navdušujeta poslušalce po Sloveniji. Ditka in Gorazd Čepin sta uglasbila deset pesmi Ferija Lainščka in tako je nastal celovit pesniško-glasbeni projekt s prepoznavno avtorsko govorico. Tokrat se jima bodo na odru pridružili še člani spremljevalne zasedbe, ki so sodelovali tudi pri nastajanju albuma z naslovom Ne spreminjaj me.

V torek, 13. junija, pa bodo ob 19.00 oder KD Cerknica zavzeli najmlajši učenci Glasbene šole Frana Gerbiča Cerknica.

Ne spreglejte

Logatčan Deni Kožul gre na Olimpijske igre!

Namiznoteniški igralec Deni Kožul bo na poletnih olimpijskih igrah TOKIO 2020 zastopal slovensko reprezentanco. Deni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja