Obvestilo

Jurančič in Beletova slavila na Teku po polhovih stopinjah

Pri gradu Snežnik v Loški dolini je v soboto potekal 14. Tek po polhovih stopinjah, ki je najdaljši med vsemi v ELGONova Notranjskem tekaškem pokalu in je uvod v tradicionalno Polharsko noč.

Gre za predzadnji tek omenjenega pokala, ki med primorsko-notranjskimi tekači in tudi drugimi postaja vse bolj priljubljen, saj poteka izključno po naravnih terenih, v prelepem okolju Notranjsko-primorske regije. S svojo dolžino 14,6 km je Tek po polhovih stopinjah odlična priprava za Ljubljanski maraton čez tri tedne, predvsem pa uvod v tradicionalno Polharsko noč  na Zagradnih njivah pri gradu Snežnik.

Sobotno sončno vreme, ki je teku in druženju dalo poseben pečat, je privabilo skoraj 160 tekačic in tekačev skupaj s cicitekači. Medtem ko so odrasli lahko izbirali med razdaljama 7,7 km in 14,6 km, so se najmlajši pomerili na 200-metrski progi.

Obe daljši trasi sta pretežno ravninski, okrog gradu in čez vas Šmarata pa smo se tekačice in tekači srečali z nekaj precej strmimi klanci. Nekoliko smo si oddahnili na ravnini Nadleškega polja, od koder smo s sonca vnovič zavili na gozdno pot.

Organizator Teka po polhovih stopinjah, Športnorekreativno društvo Kozarišče, je tudi tokrat poskrbel, da so se tekači lahko na cilju okrepčali s testeninami, loške gospodinje pa so pripravila kavro, tradicionalno enolončnico iz kolerabe.

S 14,6km je med fanti vnovič najhitreje opravil Matej Jurančič, za petami mu je bil Sodražan Matjaž Arko, tretje mesto pa je osvojil Mihael Marinč. V ženskem tandemu Bele – Ožbolt so tokrat noge hitreje nesle Kristino, Katarina je stopila na drugo stopničko, odlična tretja pa je bila Bojana Levstek.

Podrobnejše rezultate najdete na povezavi: https://drustvo-sovica.si/wp-content/uploads/2017/10/Rezltati-14.-tek-po-polhovih-stopinjah-absolutno.pdf

Zadnji tek letošnjega ELGONova Notranjskega tekaškega pokala bo Tek ob Karlovici, prihodnjo nedeljo, 16. oktobra,  v Dolenji vasi pri Cerknici.

Blanka Markovič Kocen

Foto: R. K.

Najhitrejše med dekleti 

Zmagovalke v cilju – Kristina, Katarina, Bojana:

 

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja