Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Tekači ŠD ebm-papst Slovenija med Malim kraškim in Istrskim maratonom

S prvo pomladno nedeljo se na Krasu po tradiciji začne sezona večjih tekaških prireditev v Sloveniji, ki se jih vrsto let udeležujejo tudi članice in člani ŠD ebm-papst Slovenija iz Podskrajnika. Na 19. izvedbi tekaškega praznika v Sežani jih je bilo med 3000 udeleženci 18, in sicer devet žensk in ravno toliko moških.  Skupno se je okoli 2400 tekačic in tekačev udeležilo teka na 21 ali 10,4 kilometra, na otroških tekih pa je nastopilo okoli 800 udeležencev.

Med deveterico tekačev ŠD ebm-papst Slovenija so se štirje podali na 21-kilometrsko progo, preostali so pretekli dobrih 10 kilometrov, tekačice pa so se v veliki večini odločile za 10-kilometrsko razdaljo, le ena je tekla rekreativno. Vsi so s svojimi razdaljami uspešno opravili, kar je potrditev dobre forme na začetku tekaške sezone. 

Sicer je med moškimi na 21 km slavil Timotej Bečan, ki je razdaljo pretekel v pičlih 1,11 h, najhitrejša med ženskami pa je bila Jasmina Pitamic Vojska s časom 1,24 h. Zmagi na 10-kilometrski razdalji sta pripadli Petru Kastelicu (36,31 min) v moški in Ani Seliškar (43,41) v ženski konkurenci.

Tekačice in tekači ŠD ebm-papst Slovenija pa se že pripravljajo na Istrski maraton, ki se ga bo 14. aprila udeležila kar 26-članska ekipa omenjenega športnega društva. Tokrat so nekoliko številčnejše ženske, prijavljenih je 14 dam, med katerimi jih bo pet teklo na polmaratonski razdalji, preostale pa 10 kilometrov. Med moškimi bo se bo z 21 kilometri spopadlo 8 članov.

Seveda bomo tudi o tem dogodku poročali, predvsem pa naj velja: zdrav duh v zdravem telesu!

Besedilo in foto: Blanka Markovič KocenNe spreglejte

Podjetje Kolektor ATP postaja Kolektorjev kompetenčni center za program hibridnih komponent

Kolektor ATP je trenutno v drugi fazi transformacije. Na osnovi investicij in že osvojenih novih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja