Obvestilo

Težave starejših občanov pod lupo novembrskih Slivniških pogledov

Trinajsta številka Slivniških pogledov ni čisto nič nesrečna, morda zato, ker smo že na naslovnico postavili prijeten pogled na Ponikve. Miha Jernejčič se je pogovarjal z vsestranskim Milošem Tonijem, ki ga v zadnjih letih cenimo predvsem kot gonilno silo skupine Stare slike. Maruša Opeka v aktualni temi predstavlja nekatere težave starejših občanov, med društvi pa smo pod žaromete tokrat postavili tiste, ki so vajeni nastopanja: Komorni zbor Fran Gerbič.

Slivniški pogledi prinašajo informacije o dogajanjih v občinski stavbi in okoli nje, seveda pa nismo spregledali številnih dogodkov, ki so popestrili življenje na Cerkniškem. V teh jesenskih dneh so dejavni številna društva, ustanove in posamezniki, ki o svojem delu in uspehih z veseljem obveščajo Slivniške poglede. Vse še naprej vabimo, naj nam posredujejo prispevke o svojem delovanju, saj jih z veseljem objavimo in tako o dogajanju obveščamo vsa cerkniška gospodinjstva. Pravzaprav glas o pestrem dogajanju na Cerkniškem seže tudi izven občinskih meja, saj Slivniške poglede pošiljamo naročnikom po vsej Sloveniji in celo na druge celine.

Predstavljamo mlado ilustratorko z Rakeka Nino Homovec in zagotovo najbolj znanega cerkniškega hokejista Jana Urbasa. Maja Mahne se je sprehodila skozi zgodovino in rastlinjake Vrtnarije Najdi, podjetja, kjer se kar iskri od idej.

Med predstavljenimi kraji je tokrat prišel na vrsto Osredek na skrajnem severovzhodu občine – zahvaljujemo se Antonu Intiharju, Francu Medenu, Veroniki Meden in Lanki Meden, da so z Marijo Hribar ob topli kmečki peči za Slivniške poglede obujali spomine na preteklost. V rubriki Stare slike obujamo spomine na koline, kot so jih pred več kot 40 leti doživeli na Uncu. Na Unec vabimo tudi v rubriki Ideja za izlet, kjer predstavljamo še Unško koliševko.

Sergeja Širca

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja