Obvestilo

Tudi Brezovica v podpis pogodbe v okviru vodovodne oskrbe v porečju Ljubljanice

BrezovicaV okviru projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 2. sklop je župan Občine Brezovica Metod Ropret danes podpisal pogodbo za izvedbo del z izvajalcem gradbenih del. Občina Brezovica sodeluje v pomembnem infrastrukturnem projektu, skupaj še s štirimi občinami (Log – Dragomer, Logatec, Postojna in Škofljica), s katerim bodo zagotovili ustrezno infrastrukturo za oskrbo s pitno vodo, zmanjšali izpostavljenost prebivalcev oporečni pitni vodi in izboljšali javno oskrbo s pitno vodo.

Kot so sporočili iz občine Brezovica, projekt v drugem sklopu zajema novogradnjo 140 metrov cevovodov, novogradnjo vodarne in vodohrana Virje ter rekonstrukcijo zajetja Virje. Skupna vrednost upravičenih stroškov je 1,84 milijona evrov, z DDV in neupravičenimi stroški pa 2,31 milijona evrov.

Dobrih devet milijonov evrov za boljšo javno oskrbo s pitno vodo

S projektom bodo zagotovili ustrezno infrastrukturno posodobitev za oskrbo s pitno vodo in izboljšali javno oskrbo za 7154 obstoječih priključenih prebivalcev. “Občina bo korak bližje rešitvi vrsto let trajajoči problematiki na področju oskrbe z vodo,” je poudaril župan Brezovice Metod Ropret.

Občina Brezovica z občinami Log-Dragomer, Logatec, Postojna in Škofljica sodeluje v projektu Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice, s katerim bodo zagotovili ustrezno infrastrukturo za oskrbo s pitno vodo, zmanjšali izpostavljenost prebivalcev oporečni pitni vodi in izboljšali javno oskrbo s pitno vodo.

Vrednost projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 2. sklop je devet milijonov evrov brez DDV in ga delno financira država (1,07 milijona evrov), delno evropski kohezijski sklad (6,08 milijona evrov), delno pa bodo stroške pokrili iz občinskih proračunov vključenih občin (1,87 milijona evrov).

Podpis pogodb Brezovica 1

Ne spreglejte

Še eno uspešno reševanje v vodonosu na meji človeških zmogljivosti

Člani cerkniške ribiške družine so se v četrtek spopadli s  peklenskim reševanjem  v Vodonosu. Rešili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja