Obvestilo

Uničen Titov trg v Postojni

Včeraj je skupina The Stroj odprla 19. festival Zmaj ‘ma mlade, ki bo že skoraj tradicionalno zaznamoval konec avgusta s koncerti, gledališčem, športom in plesom. Organizatorji se trudijo, da bi s festivalom tako kot vsako leto razbili monotonost v Postojni in omogočili ljudem druženje ob kakovostnih prireditvah.

The Stroj

Postojna se je tresla v ritmih kolektiva iz Laškega The Stroj, ki deluje že od leta 1997. Njihovo ime je sestavljeno iz besede stroj, ki skupaj z angleško besedo the zveni kot destroy (uničiti). Njihova glasba temelji na ritmu tolkalcev in melodiji iz računalnika. Njihovi instrumenti niso običajni, ampak so narejeni doma. Na začetku so instrumente izdelovali iz odpadnega materiala, kasneje pa so začeli uporabljati sode, ki so postali njihov zaščitni znak. Glasba je podobna ustvarjanju, podiranju in uničenju, kar povzročijo udarci, klaviature, električna kitara, sirene in vesoljska igra frekvenc. In res se je slišalo, kot da Titov trg čaka uničenje in konec sveta. The Stroj in obiskovalci so spet po dolgem času napolnili trg in nisi mogel mimo tega, da so še starejši občani v ritmu z nogo udarjali ob tla.

Kaj bomo lahko počeli do konca avgusta?


Prisluhnili bomo lahko skupinam Tribute 2 Love, Foltin, Let3, Escobar in Prismojeni profesorji bluesa, Veja in Amanhecer ter drugim.
Nasmejali se bomo na stand-up večeru,  monokomediji Zapornik št. 3.2.3 v  izvedbi Domna Valiča in predpremieri komedije Zgodovina selfie butla v izvedbi Perice Jerkovića. Razgibali pa se bomo na Breakdance bitki, slacklinu in 1. Postojnskem teku.

Besedilo in foto: Manca Turk
Zmaj1

 

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja