Obvestilo

Ustavimo tatvine hlodovine

Policijska postaja Logatec v zadnjem obdobju zaznava več tatvin hlodovine, ki je deponirana ob gozdnih poteh. Tatovi odtujijo predvsem kvalitetnejšo hlodovino. 

Zaradi odstranjevanja posledic žledoloma in odstranjevanja dreves, napadenih od lubadarja, je takih deponij hlodovine zelo veliko, zato vam svetujemo, da poskrbite za svojo lastnino!

Svetujemo vam:

 

  • poskusite poskrbeti, da spravljeno hlodovino do gozdne ceste od tam tudi čim prej odpeljete;
  • redno nadzirajte svoj gozd oziroma deponirano hlodovino;
  • označite hlodovino na različne načine in na več mestih (tudi skrivnih); tako si omogočite, da lahko verodostojno prepoznate svojo hlodovino na večjih zbirališčih ali na žagah;
  • če imate možnost in je v skladu z zakonodajo, zagotovite tehnično varovanje (lovske ali spletne kamere, senzorji gibanja);
  • če je možno, kvalitetnejšo hlodovino založite z manj kvalitetnim lesom – celulozo;
  • če gozdna pot ni javna ali v dogovoru z drugimi lastniki ob gozdni poti le-to fizično zaprite z verigo, zapornico ali drugo oviro (skala, hlodovina …);
  • imejte reden stik s svojimi parcelnimi sosedi in skupaj skrbite za svojo lastnino ter se obveščajte o sumljivih osebah.

Tatvine se opravljajo s tovornimi vozili za prevoz hlodovine. Glede na okoliščino, da gre za tatvine kvalitetnejše hlodovine, pa si lokacije predhodno najverjetneje ogledujejo.

Zaradi slednjega vas naprošamo:

 

  • Obveščajte Policijsko postajo Logatec (750 80 20 ali 030 706-799) ali Policijo na številko 113 o sumljivih osebah (opis osebe), vozilih (znamka, tip vozila, registrska številka), ki se vozijo po gozdnih poteh ali so parkirana na začetkih poti in lahko ‘stražijo’ v času nalaganja hlodovine.
  • Če razpolagate z informacijami o storilcih ali drugimi koristnimi informacijami, ki bi lahko pripomogle pri preiskavi obravnavanih kaznivih dejanj, nam le-te sporočite na Policijsko postajo Logatec, kontakt je vodja policijskega okoliša Blaž Alič, lahko pa tudi na anonimno telefonsko številko Policije – 080 1200.
  • Lastniki žag in drugi odkupovalci hlodovine, preverjajte lastništvo hlodovine. Če sumite, da bi hlodovina lahko izvirala iz kaznivega dejanja, sum naznanite Policiji. Zavedajte se, da v nasprotnem primeru lahko sami storite kaznivo dejanje Prikrivanja.

Policijska postaja Logatec

 

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja