Obvestilo

V Blekovi vasi s pasuljado počastili praznik Marijinega vnebovzetja

Na veliki šmaren so v Blekovski vasi v Logatcu že tretje leto zapored pripravili srečanje vaške skupnosti, Blekovsko pasuljado, namenjeno druženju sedanjih in nekdanjih vaščanov ter spoznavanju tistih, ki so se v to vas na novo priselili.

Zamisel za srečanje se je porodila pred tremi leti  ob žegnanju vaške kapelice, ob kateri se na praznični večer zbere precejšnje število vaščanov. Od najmlajših pa do tistih, ki štejejo že mnoga leta, a se ne počutijo stari. Letos se jih je nabralo kar okoli 90, organizatorji, Marko Pečkaj, Branko Hajdinjak in Bogdan Lipovšek, pa so poskrbeli za zadostno količino pasulja in pijače, medtem ko so vaške žene napekle peciva in palačink. Mateja Hajdinjak je po tradiciji pripravila priložnostni program s spoznavnim kvizom, ki nam je bolj ali manj oddaljene sosede še nekoliko bolj približal.

Glavni kuhar Marko Pečkaj nam je izdal, da je podobno kot prejšnja leta skuhal 70 litrov okusne fižolove jedi, kuhati je začel že ob 7. uri zjutraj, porabil pa je devet kilogramov fižola, ki ga je prej namočil in dobro spral, ter veliko mesa. Ali ima za pripravo pasulja kakšno posebno recepturo? »To pa naj ostane skrivnost,« nam je odgovoril glavni kuhar Marko.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja