Triglav
Obvestilo

V Borovnici raste nova tržnica

V občini so tržnico na dvorišču Paplerjeva 2 (Zalarjevo dvorišče) sicer odprli že april a letos, ko so z novo lastnico-dedinjo  po pokojnem Jožetu Zalarju sklenili pogodbo o najemu dvorišča, sanitarij in 50 kvadratnih metrov notranjega prostora v gospodarskem poslopju za potrebe tržnice. Občina je lastnici za najem plačevala 235 evrov mesečno.

Ob sklenitvi pogodbe v hiši ni stanoval nihče, poleti pa se je hči lastnice poročila in od takrat živita z možem v omenjeni hiši. Za nova stanovalca je postala tržnica moteča in tako se je sožitje med tržnico in najemodajalci končalo.

Na borovniški občini so se torej odločili z novim letom prekiniti najemno pogodbo in novo tržnico do novega leta  postaviti na občinskem zemljišču pred pošto na Molkovem trgu, kjer je najbolj frekventen prostor v Borovnici.

»Prostor za tržnico obsega približno 170 kvadratnih metrov, sredi  tega prostora bo tekoča voda v obliki fontane. Do novega leta bo zgrajena pokrita lesena tržnica do polovice omenjenega prostora, kar pomeni približno 12 prodajnih mest  oziroma stojnic,« nam je povedal upravnik tržnice Jože Zorman in dodal, da bodo nova prodajna mesta dograjevali, če se bo pokazala potreba po tem.

Izkopu zemljine bo sledilo polaganje vodovodne in elektro napeljave, nasutje gramoza, utrditev terena, odvodnjavanje  in polaganje asfalta, zatem pa montaža že naročenih prodajnih pultov in konstrukcija s streho.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Damjan Debevec

 

Ne spreglejte

Postojnčani ekupni državni prvaki v karateju

Minulo nedeljo je v Ljutomeru potekalo državno karate ekipno tekmovanje, na katerem se je zbralo 35 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja