Obvestilo

V Cerknici spet na oblasti Butalci

Z žaganjem babe – slavnostno prireditvijo na odru pred Kulturnim domom v Cerknici – bodo V Cerknici  na debeli četrtek oblast prevzeli Butalci. Župan Marko Rupar  jim bo predal ključe mesta, pustni teden s številnimi dogodki pa bo potekal vse do pepelnične srede.

Vrhunec dogajanja bo nedeljski pustni karneval, ki se vselej začne “točno okoli 12.32 ure”. Tam bodo vse znamenite cerkniške maske od coprnice Uršule s Slivnice do zmaja Jezerkota iz Cerkniškega jezera.

Prizorišče zabave sobotne pustne zabave  bo znova pri Žajfn’ci, v šotoru, kjer bodo nastopili  San Di Ego in Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami. V nedeljo v Cerknici napovedujejo veliko Butalsko veselico. »Če ni denarja, so pa bitkojni. Če ni bitkojnov, so pa bitkrave. Kdor nima nič od tega, ima pa vsaj reference, tudi to je ena zanimiva kriptovaluta,« so zapisali na pustni spletni strani.

Tudi tokrat bodo morali na pepelnično sredo Pusta pokopati. »Umrl bo od dolgčasa, ko si bo na pustni torek ogledal ponovitev TV Čohovo,« pravijo organizatorji.

Pogreb pusta v Cerknico spet vrne »posvetno« oblast, saj se ji Župan Butalski v silni žalosti odreče. Ogenj, ki so ga na debeli četrtek coprnice prinesle iz Slivnice pa pogoltne vse, kar je ostalo od teden dni dolgega norenja.

Pust.si/uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Slovo Jošta Rupnika iz ebm-papst Slovenija na Slivnici

Na pobudo Jošta Rupnika, ki je zadnjih dvajset let kot glavni direktor uspešno vodil podjetje …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.