Postojnska jama Triglav
Obvestilo
Foto: arhiv Amnesty International Slovenija
Foto: arhiv Amnesty International Slovenija

V družbi Marof Trade grobo izkoriščali delavce

Loška dolina – Minulo noč so policisti in uslužbenci Finančne uprave RS (Furs) opravili preiskavo v podjetju Marof Trade, kjer naj bi delodajalci, povezani v mrežo podizvajalcev, izkoriščali tuje delavce, ki so morali delati brez pogodbe o zaposlitvi in v neustreznih pogojih.

Zaradi davčne tajnosti na Fursu podrobnosti o preiskavi ne pojasnjujejo, v sporočilu za javnost pa so zapisali, da je v noči na danes nekaj več kot 50 uslužbencev mobilnih oddelkov in inšpektorjev Fursa ob pomoči policije v okviru nadzora nad gospodarsko družbo v Loški dolini preverjalo morebitne kršitve davčne in delovnopravne zakonodaje. V času nadzora je bilo v nočni izmeni podjetja na delovnem mestu približno 60 delavcev, med katerimi je bilo veliko tujih državljanov.

Trgovina z ljudmi?

Na Fursu so se za nadzor, kot so zapisali, odločili na podlagi daljše finančne preiskave več gospodarskih subjektov, ki se ukvarjajo s posredovanjem delovne sile v omenjeni gospodarski družbi. Po prvih informacijah so bili v tej akciji potrjeni sumi kršitev predpisov o obdavčenju in predpisov s področja zaposlovanja in dela na črno. Zaznani so bili tudi sumi kaznivih dejanj kršitve temeljnih pravic delavcev in trgovine z ljudmi.

12-urni delavnik za drobiž

Gre za hudo izkoriščanje, saj delavci za delajo tudi po 12 ur dnevno vključno s sobotami. Grozijo jim z odpovedmi in prepovedujejo odhod domov, za kar niti nimajo denarja.

Na podlagi zbranih dokazov s terena bodo prvi zaključki znani konec prihodnjega tedna, na tej podlagi pa bodo izvedeni konkretni ukrepi, še pravijo na Fursu.

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

One comment

  1. V loski dolini je skrita skupina kriminalcev ki se ukvarjajo s programiranjem bistrih otrok. Policija jih pa sciti.Policija v Loski dolini se ne bi znala za ljudi potegent pa da jih oklati po obrazih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja