Obvestilo

V Krpanovi galeriji so se odprli popki

V Krpanovi galeriji so sinoči slovesno odprli tradicionalno pregledno razstavo članov društva notranjskih kulturnikov Krpan  Ko popki se odpirajo. Dogodek je uvodoma pospremil prvak slovenskega lutkovnega gledališča, virtuoz na kitari, bobnih in orglicah Miha Arh s skladbo, ki je bila napisana izključno za to priložnost. Kulturni program je sooblikovala Marijana Brecelj.

Na pomladno sveži razstavi svoja dela predstavljajo krpanovci: akademska slikarka Stanislava Sluga Pudobska, Karmen Bajec in Andreja Gorjanc, akademska kiparka Milena Braniselj, akademska slikarja Božidar Strman – Mišo in Veljko Toman, oblikovalec Vid Sark, študent ALUO Bor Šparemblek, fotograf Borut Kraševec, Valerija Gačnik, Silvana Lautar, Marija Branisel, Janez Dragolič, Janez Ovsec, Igor Šivec Trampuž in Kolektiv AFT.

Prisotni so ob odprtju z minuto molka počastili spomin na nedavno preminulega Franceta Modica, tudi dolgoletnega člana upravnega odbora društva.

Tudi letos so na spomladanski razstavi v Krpanovi galeriji na ogled postavili nova dela notranjskih umetnikov, prisotni pa so bili povabljeni, da med njimi najdejo kakšno, ki jim je še posebej všeč. In ga posvojijo.

Razstava bo odprta do 6. aprila letos, in sicer ob sredah, četrtkih in petkih med 17. in 19, uro. V tem času bo delovala tudi prodajna galerija, kjer lahko najdete tudi izdelke članov društva in drugih notranjskih rokodelcev in ustvarjalcev.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja