Postojnska jama Triglav
Obvestilo

V Kulturnem domu Cerknica filmski teden Evrope

V petek, 12. maja, si lahko ob 20.00 ogledate Francosko islandsko romantično komedijo v
DOTIK VODE
Režija: Solveig Anspach
Sólveig Anspach je v zadnjem filmu pred prezgodnjo smrtjo ponudila navihano mešanico burleske in romantične komedije, v kateri se zrcali njeno ameriško-islandsko poreklo.

Samir je visok, suhljat upravitelj žerjava v štiridesetih letih, ki se do ušes zaljubi v Agathe. Ko odkrije, da njegova simpatija dela kot plavalna učiteljica v mestnem bazenu, se odloči in se vpiše na tečaj plavanja, pa četudi so njegove plavalne sposobnosti povsem dobre. Njegova laž vzdrži le tri treninge. Resnica priplava na dan. Agathe sovraži lažnivce, zato postane besna. Konec? Ne povsem! Da bi ušla, se odpravi na poslovno pot na Islandijo, med nesojenima ljubimcema pa zazeva ocean. Toda niti to ne ustavi Samirjevih čustev in še posebej ne njegove trme …

Vstop prost!

V soboto, 13. maja, ob 10.00 pa KD Cerknica ponuja Plesno glasbeno gledališko predstavo po zgodbi Toneta Pavčka
JURI MURI V AFRIKI PLEŠE
Produkcija: Plesni teater Ljubljana
Režija: Ivana Djilas
Koreografija: Maša Kagao Knez
Soustvarjalci in izvajalci: Blaž Celarec, Jose – Joseph Nzobandora, Maša Kagao Knez, Vito Weis

Kdor še ne pozna zgodbe o Juriju Muriju, fantu, ki je s hruške pal, je premajhen in jo bo kmalu spoznal. Juri Muri se noče kopati in pobegne v Afriko, kjer spozna, da človek »…lahko najde gostoljubno in odprto ljudstvo, ki ga sprejme in ga poduči, kaj je v življenju prav in kaj narobe, kaj je zabloda in kaj predsodek, in nenazadnje, kako pomembno je biti čistoče vzor, ne le telesne, tudi tiste notranje, ki tke pristne prijateljske vezi.« pravi Saša Pavček o pripovedi svojega očeta.

S pomočjo afriških ritmov, glasbe v živo, lutk nenavadnih velikosti in veliko plesa vam bodo povedali nekaj o geografiji, barvah in razlikah na tem svetu.

Vstopnina: v predprodaji 5 €, na dan predstave 6€

Sobotni večer, z začetkom ob 20.00, pa lahko preživite ob gledališki predstavi po nagrajeni dramski predlogi Roka Vilčnika
LJUDSKI DEMOKRATIČNI CIRKUS SAKEŠVILI

Režija: Luka Martin Škof
Igralska zasedba: Gregor Bakovič, Maša Derganc, Boris Mihalj, Gašper Primc, Klemen Slakonja
Nagrajeno besedilo Roka Vilčnika­ – rokgreja vsebinsko in slogovno vleče jasne vzporednice z bogato­ dediščino slovenske drame absurda, predvsem tiste njene bolj ludistične variante, kamor brez dvoma sodijo dramske pisave Milana Jesiha, Emila Filipčiča, Dušana Jovanovića, tudi Matjaža Zupančiča.
Gre za iskrivo, provokativno, polno vsebinskih obratov, besednih iger in tankočutno stkanih ter poantiranih prizorov gosto dramsko tkivo, ki ves čas teži k poigravanju z gledalčevo oziroma bralčevo recepcijo. Junaki mu ne pustijo dihati, ritem dogajanja je visok, jezik optimalno zgoščen, zelo gledališko »fotogeničen«, situacije prav tako kratke, dramaturgija pisanja spominja na sitcome, čeprav je seveda bistveno več kot zgolj to.

Vstopnina: v predprodaji 14 €, na dan predstave 16 €

Nedeljsko popoldne v KD Cerknica namenjajo plesu. Ob 17.00 bo namreč na sporedu Plesno-glasbena predstava KID Plesonoga v sodelovanju s studiem Voice up

USTVARJAM SANJE
Ustvarjam sanje je plesno-glasbena predstava, ki bo Cerkniškemu občinstvu predstavila otroško in mladostniško raziskovanje sanjskega sveta preko avtorskih plesov s KID Plesonoginimi plesalkami pod mentorstvom Jelene Oleami, sodelovali pa bodo tudi učenci petja Voice Up pod mentorstvom Barbare Tanze. Petje in ples se bosta povezala in prepletla v celovečerno celoto „sanjskega sveta“.
Video projekcija: Samo Oleami.

Vstop prost!

 

 

Ne spreglejte

Lov (na ščuke) je odprt!

Na Cerkniškem jezeru vsako leto za 1.maj poteka tradicionalni ščukolov, s katerim ribičli zaznamujejo začetek …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja