Obvestilo

V Logatcu novi regijski center za duševno zdravje

V Logatcu je včeraj vrata odprl nov regijski Center za duševno zdravje, ki je del mreže šestnajstih tovrstnih centrov po državi. Logaški center bo odslej skrbel za prebivalce sedemnajstih občin, poleg trinajstih notranjskih pokriva še Postojno, Ilirsko Bistrico, Pivko in Vipavo. V njem je zaposlenih jar 30 strokovnjakinj.

»Na center se lahko obrne vsak, ne potrebuje napotnice ali potrdila. Kdor čuti stisko, lahko pride v center ali pokliče po telefonu. Ni čakalnih dob, pacienti so takoj na vrsti,« je ob odprtju povedala Urška Tomič, direktorica Zdravstvenega doma Logatec.

Na centre za duševno zdravje se po pomoč praviloma obrne več žensk kot moških. Dr. Vesna Švab, dr. med. spec.- psih., vodja centra, pravi: »Potrebe po strokovni pomoči na področju duševnega zdravja so stabilne, poglabljajo pa se z večjimi socialnimi problemi v primerih brezposelnosti, socialne prikrajšanosti in staranja prebivalstva. Pogostost duševnih motenj v svetu je ves čas enaka, povečala se je le v času covid krize, pa tudi to se je umaknilo.«

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja