Postojnska jama Triglav
Obvestilo

V Logatcu urejajo parkiranje

Potem ko so Logatčani med 10. In 24. novembrom v javni razpravi  pretresali predlog proračuna v prvem branju, so občinski svetniki  na sinočnji, zadnji letošnji seji, predlog odloka o proračunu v drugem branju  sprejeli. S skoraj 16 milijoni evrov in pol prihodkov in dobrih 17 milijonov evrov odhodkov je proračun po mnenju župana Berta Menarda uravnotežen.  Primanjkljaj naj bi v Logatcu pokrili z oceno ostanka sredstev v enaki višini. Pozornost so na seji namenili tudi reševanju problematike parkiranja, ki v Logatcu postaja pereča.

Letošnji proračun je po županovih besedah optimističen, želeli pa bi si še kakih 500 000 evrov več. Številne ceste so namreč potrebne prenove, nekatere občinske stavbe energetske sanacije, zagotoviti je treba tudi dodatne prostore za OŠ 8 talcev. Seveda so tu še Narodni dom in knjižnica, pa obvoznica …  Tako kot v lanskem, imajo tudi v letošnjem proračunu prednost projekti, ki so sofinancirani iz evropskih ali državnih sredstev. Proračun je uravnotežen.

Na sinočnji seji so logaški svetniki sprejeli tudi letni program športa in Odredbo o prometni ureditvi v občini. Tako bodo, denimo, na parkirišču pred upravnim centrom na desni strani parkirišča uvedli časovno omejeno parkiranje, in sicer od ponedeljka do petka od 7. do 17. ure. Svetniki so v razpravi o parkiranju, ki je v nekaterih delih občine problematično, tudi opozorili, da bi kazalo ob večjih javnih prireditvah splošnemu parkiranju nameniti tudi tako imenovana službena parkirišča za občinskim centrom.  Po županovih besedah v občinski upravi urejajo tudi parkirne zagate na Pavšičevi ulici v Logatcu.

Ob koncu seje je župan Menard še povedal, da je problem cest v Zapolju urejen, kupljeni so tudi prostori za fizioterapijo, prihodnji teden pa bo plačana športna dvorana.

Iz Logatca: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja