Obvestilo

V Loški dolini z božično-novoletnim sejmom stopili v praznično vročico

Preteklo  soboto, so v v Starem trgu pri Ložu uspešno ‘spravili pod streho ‘ (dobesedno) tradicionalni Božično-novoletni sejem. Tokrat je namreč prvič potekal v dvorani OŠ heroja Janeza Hribarja, tako da so bili udeleženci na toplem (in suhem).

Lokalni ponudniki izdelkov domače in umetnostne obrti so se sejma udeležili v velikem številu in obiskovalcem ponudili razne kulinarične dobrote, kot tudi uporabne ali dekorativne izdelke za praznične dni. Paša za oči in ušesa so bili nastopajoči, ki so poskrbeli za zabavno vzdušje na tradicionalnem dogodku v organizaciji Javnega zavoda Snežnik. Dogajanje so najbolj popestrili otroci vseh starosti, učenci OŠ iz Starega trga in plesalci plesne šole Evora iz Cerknice. Za nagrado njihovi prizadevnosti skozi leto jih je obiskal dedek Mraz, ki je moral tokrat svoje sani odložiti pri (ponovno plavajočem) gradu Snežnik. Svoje so dodali mladi harmonikarji, ki so na odru delali družbo domačim muzikantom starejšega letnika. Med njimi so bile tudi ljudske pevke sekcije Društva upokojencev iz Loške doline. Vrhunec popoldneva je bil nastop izvrstnega ŽPZ Kr’snice.

V okviru pestre sejemske ponudbe smo se lahko sladkali s palačinkami in drugim pecivom ter se greli ob toplih napitkih. S svojimi izdelki so sodelovali še učenci OŠ v Starem trgu, katerih izkupiček je namenjen šolskemu skladu za pomoč socialno šibkejšim učencem in dvigu kakovosti učnega programa. Vse udeležence so pozvali k prispevku za omenjeni sklad, s čimer je bil tokratni sejem tudi dobrodelno naravnan. Organizatorji se zahvaljujejo  vsem, ki so karkoli prispevali v ta namen.

Zahvala za uspešno izvedbo dogodka gre vsem udeležencem, ki so vsak po svoje pripomogli k temu, da smo se lahko v tem prazničnem času poveselili in družili med seboj, še zlasti pa tistim, ki so pomagali pri organizaciji.

Naj vas ob tem povabimo tudi na zabave ob izteku leta, ki jih JZ Snežnik pripravlja pod ogrevanim šotorom v Ložu. V petek, 29. 12. 2017, nas bodo v prednovoletno vročico pospremili člani ansambla Gadi, v soboto, 30. 12. 2017, pa skupina Pop Design. Poleg odraslih bomo poskrbeli tudi za veselo novo leto za najmlajše – zanje pripravljajo program z glasbo, palačinkami ter plesnimi animacijami (in še kakšnim presenečenjem) v soboto, 30. 12. 2018, od 14.00 do 16. 30 ure.

Barbara Piber

Foto: Mario Žnidaršič

 

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja