Obvestilo

V Parku vojaške zgodovine remierno predvajan dokumentarno-animirani film priljubljene skupine Sabaton

V Parku vojaške zgodovine je bil v soboto, 4. novembra, slovenski javnosti premierno predstavljen film »Vojna, ki bo končala vse vojne/The War to End All Wars«. Dokumentarno-animirano zgodovinsko filmsko pustolovščino je v okviru projekta »Zgodovina zažiga/History rocks« zasnovala priljubljena švedska metal skupina Sabaton, ki je v dobrih dveh desetletjih delovanja dosegla mednarodno slavo in s prepoznavnim zvokom navdušila milijone oboževalcev po svetu.

Osrednje fronte prve svetovne vojne skozi glasbo

V besedilih svojih pesmi obujajo spomin na velike zgodovinske bitke in pomembne osebnosti, ki so krojile zgodovino. Svoj zadnji, deseti studijski album »Vojna, ki bo končala vse vojne/The War to End All Wars« so posvetili prvi svetovni vojni in v sklopu njegove promocije glavnino pesmi predstavili tudi z izdajo istoimenskega filma. Animirani spektakel ob dramatični glasbeni spremljavi skupine Sabaton gledalce popelje po osrednjih frontah prve svetovne vojne in predstavi nekatere večje bitke ter vidnejše osebnosti.

Filmsko doživetje med muzejskimi eksponati

Člani skupine so v prizadevanju, da bi filmsko sporočilo miru in poziv k strpnosti ter solidarnosti dosegel kar najširše množice, k sodelovanju povabili številne vojaške in druge muzeje z vsega sveta. Pobudi za globalno premiero filma se je med več kot 120 muzeji iz 29 državami odzval tudi Park vojaške zgodovine in za udeležence dogodka pripravil ekskluzivno projekcijo filma med muzejskimi eksponati. Edinstveni glasbeno-muzejski projekt je že ob prvi najavi vzbudil izjemno zanimanje slovenskih oboževalcev skupine Sabaton, mesta za udeležbo na premieri pa so bila razprodana zelo hitro po odprtju prijav. Projekt je poleg glasbene in izobraževalne note pomembno doprinesel tudi k muzejski prepoznavnosti, saj je večina izmed več kot 200 udeležencev dogodka ogled filma združila z obiskom muzejskih zbirk ter razstav.

Dodatna predvajanja filma

Film »Vojna, ki bo končala vse vojne/The War to End All Wars« bo v sklopu vsakodnevnih predvajanj obiskovalcem Parka vojaške zgodovine na ogled vse do nedelje, 19. novembra 2023. Spored predvajanj je objavljen na: parkvojaskezgodovine.si/dogodki/projekcija-dokumentarno-animiranega-filma-skupine-sabaton-vojna-ki-bo-koncala-vse-vojne/.

PVZ/Uredništvo NzN

Foto: Valter Leban

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja