Obvestilo

V Postojno v torek prihaja 11 begunskih otrok brez spremstva

V dijaškem domu v Postojni bodo v torek sprejeli 11 begunskih otrok brez spremstva, medte ko jih bodo v Novi Gorici že dan prej sprejeli deset, so povedali na novinarski konferenci predstavnikov ministrstev za notranje zadeve, izobraževanje in delo. Sedem otrok ostaja v azilnem domu v Ljubljani, ena deklica pa je našla rejnike. V državi je trenutno 29 begunskih otrok brez spremstva, 20 med njimi jih je prosilcev za mednarodno zaščito.

Postojna – V azilnem domu v Ljubljani ostajajo tisti mladostniki brez spremstva, ki so pred kratkim prišli v Slovenijo in v zvezi z njimi vodijo še določene postopke, je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic. Po besedah generalnega sekretarja ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Bruna Rednaka bodo  vsi otroci, ki so stari med 11 in 17 let, vključeni v izobraževalni proces. Sedem od enajstih mladoletnih otrok, ki bodo od torka naprej nastanjeni v Postojni, bo obiskovalo dve tamkajšnji osnovni šoli, štirje pa bodo vključeni v osnovno šolo za odrasle. V obeh dijaških domovih je za sprejem mladoletnih otrok brez spremstva vse pripravljeno.

Nastanitev do 31. julija 2017

Mladoletniki brez spremstva so najbolj občutljiva kategorija ranljivih oseb, ki potrebuje prilagojeno strokovno obravnavo in varno nastanitev. Kot je določila vlada in kot smo na portalu že poročali, bosta mladoletnikom brez spremstva za čas od 1. avgusta 2016 do 31. julija 2017 zagotovljena ustrezna nastanitev in celodnevna oskrba v obliki pilotnega projekta v Dijaškem domu Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna in v Dijaškem domu Nova Gorica. V postojnskem dijaškem domu bodo v ta namen dodatno zaposlili sedem ljudi.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv Dijaškega doma Postojna

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja