Obvestilo

V Prestranku rase nova ekonomsko-poslovna cona

Župan Očine Postojna Igor Marentič je z izvajalci podpisal pogodbo za izvedbo projekta Regijsko obrtno središče Prestranek. V imenu skupine izvajalcev, partnerjev PIRNAT d.o.o. in GP KRK d.d., je izvajalsko pogodbo za CPK d.d., v imenu predsednika upravnega odbora Igorja Ukota, podpisal direktor za marketing Vlado Švab. Pogodbo za izvedbo storitev inženiringa in nadzora pa je z vodstvom Občine Postojna podpisal vodja nadzora podjetja M4M invest d.o.o. Dušan Pintarič.

180 dni za 1,9 milijona evrov vreden projekt

Izvajalska pogodba za ureditev območja ROS Prestranek znaša 1.953.160,18 eur z ddv, pogodbena vrednost za nadzor projekta pa 21.273,98 eur z ddv. Dela, ki bodo zaključena do predvidoma konca leta 2024, bodo obsegala območje petih hektarjev.

 Fludimaster med potencialnimi investitorji

Občina Postojna bo z izvedbo investicije ponudila obstoječim podjetjem in potencialnim novim investitorjem novo urejene poslovne površine (komunalo urejeno ekonomsko poslovno cono oziroma Regijsko obrtno središče) v naselju Prestranek za opravljanje gospodarskih, obrtnih in storitvenih dejavnosti. Interes je že izkazalo podjetje Fluidmaster, ki naj bi se tja preselilo v stavko v velikosti 7.000 kvadratnih metrov.

Občina si prizadeva pospešiti razvoj podjetništva

»Občini je v interesu, da se industrija preseli na območje, ki je temu namenjeno,« je ob podpisu pogodbe dejal postojnski župan Igor Marentič. »Občina Postojna si prizadeva pospeševati razvoj podjetništva in obrti na različne načine, saj se zaveda, da je podjetništvo ključni dejavnik za gospodarski in družbeni razvoj, odpiranje novih delovnih mest, povečanje dodane vrednosti in zvišanje blaginje. Ekonomsko poslovne cone na območju Občine Postojna igrajo aktivno vlogo pri promociji podjetniških dejavnosti ter s tem pripomorejo k razvoju lokalnega okolja.«  Poleg ukrepov, ki jih Občina nudi gospodarstvu (npr. urejanje prostorov za nadaljnji razvoj Mrežnega podjetniški inkubator, vsakoletni občinski razpisi za spodbujanje gospodarstva) je tudi gradnja komunalne opreme v ekonomsko poslovnih conah eden izmed ključnih korakov k doseganju ciljev povečanja gospodarskega razvoja občine in regije.

ROS Prestranek – prioritetna investicija

Izgradnja Regijskega obrtnega središča Prestranek prioritetna investicija, ki bo uresničena v tem letu.  Investicija je namenjena tako lokalnim investitorjem kot ostalim (zunanjim) investitorjem, ki bodo v občino Postojna pripeljali nove dejavnosti, ustvarjali nova delovna mesta za lokalno prebivalstvo ter pozitivno prispevali h gospodarski rasti občine in regije. Z realizacijo projekta se bo na območju naselja Prestranek namreč povečala ponudba ustreznih, dobro opremljenih, dobro prometno dostopnih in komunalno opremljenih zemljišč za opravljanje proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti.

Občina Postojna / Uredništvo NzN

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja