Obvestilo

V Slovenijo danes vstopilo 3150 migrantov

Po podatkih policije je danes do 18. ure v Slovenijo vstopilo 3150 migrantov, od sredine oktobra pa skupno 372.752. Danes do 18. ure je državo zapustilo 3887 migrantov, skupno pa 360.091. V Centru za tujce v Postojni je bilo ob 18. uri 58 migrantov, v sprejemnem centru Livarna v Dobovi pa 1060.

Zaradi povečane stopnje ogroženosti države pa so avstrijski varnostni organi  začeli strožji popis tujcev. Danes  so zavrnili 413 tujcev, a so jih 200 naknadno že sprejeli.

Poostren nadzor avstrijskih organov je na novinarski konferenci pojasnil sekretar ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Boštjan Šefic. Dejal je, da so vzrok opozorila glede morebitnih terorističnih napadov, ki so jih v zadnjih dneh prejeli. Indici o napadih se sicer nanašajo zlasti na večja mesta, pri čemer je še posebej izpostavljen Dunaj.

Slovenija je že predlagala sestanek s hrvaško mejno policijo na temo poostrenega nadzora nad identiteto prebežnikov, je pojasnil Šefic in dodal, da bodo na sestanku od Hrvatov zahtevali natančnejšo identifikacijo tujcev. Poostren nadzor bi pomenil precej povečano obremenitev za policijo, je priznal in hkrati spomnil na predlog za vzpostavitev evropske mejne straže.

Vir: Policija, RTVS

Na fotografiji Center za tujce Veliki Otok (foto: Valter Leban)

Ne spreglejte

Postojna postaja kolesarska destinacija

V decembru je Občina Postojna s strani izvajalca del, Intechgrup d.o.o., prevzela osrednji del nove …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja