Obvestilo

V Šmihelu so namenu predali novo športno dvorano

V petek so v Šmihelu namenu predali sodobno športno dvorano, naložbo v vrednosti 790.000 evrov, od česar je ministrstvo za vzgojo in izobraževanje prispevalo 270.000 evrov, 55.157 evrov je občina pridobila na javnem razpisu Fundacije za šport, večinski del potrebnega denarja pa je zagotovila sama.

Novo prizorišče športnih in kulturnih dogodkov ter dejavnosti

Dvorana je v neposredni bližini Podružnične osnovne šole Šmihel in bo nudila prostor za šolske, športne in kulturne aktivnosti. S svojim 20 x 10 metrov velikim športnim podom in ustrezno športno opremo bo omogočala izvedbo različnih športnih dejavnosti. Uporabniki se bodo lahko preizkusili v različnih športih, vključno z malim nogometom, košarko, odbojko in badmintonom. Zasnovana je za večnamensko rabo in ponuja akustično optimiziran prostor za različne dogodke in prireditve. Opremljena je z zaščito za športni pod, kar omogoča prilagajanje dvorane različnim množičnim prireditvam.

Odprtje je pritegnilo zanimanje širše Vaške skupnosti Šmihel, saj bo dvorana epicenter pestrega nabora dogodkov v Šmihelski dolini.

Šport za zdravje

Župan Robert Smrdelj je v nagovoru orisal prehojeno pot od ideje do izgradnje. Zahvalil se je vsem sodelujočim pri izvedbi in izrazil zadovoljstvo ob novi pridobitvi. »Želim si, da bi ta infrastruktura dobro služila svojemu namenu,« je zaključil. Odprtja se je udeležil tudi vodja Sektorja za osnovno šolstvo na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, Sandi Vrabec, ki je v nagovoru izpostavil koristi športa za zdravje otrok in celotne družbe, še posebej v luči po covidnih ugotovitvah o slabših gibalnih sposobnostih otrok. Zato je ustrezna infrastruktura ključna pomena, je poudaril.

Pridobitrev za vso dolino

Tudi ravnateljica OŠ Pivka Nadja Černetič je v svojem nagovoru izrazila zadovoljstvo ob odprtju nove športne dvorane. »Hvaležni smo občini, da je našim učencem, čeprav jih je le 15, zagotovila ustrezne pogoje,” je povedala. “Ta dvorana ni pridobitev samo za Šmihel, ampak za celotno dolino,” je povedal predsednik vaške skupnosti Šmihel Andraž Valenčič, »dolina se bo še bolj povezala med sabo tako na kulturnem kot športnem nivoju«.

Predsednica KD Šmihel Meri Kaluža je poudarila številčnost članstva v društvu in izrazila zadovoljstvo nad novo dvorano, ki jo bodo lahko uporabljali za svoje delovanje. »Obljubljamo, da bomo ohranjali kulturo v Šmihelski dolini še naprej.«

Občina Pivka / Uredništvo NzN

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna zbirajo stare kasete

V Notranjskem muzeju Postojna bodo v praznični december stopili z odprtjem razstave Rock Postojna, 1. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja