Postojnska jama Triglav
Obvestilo

V Zapolju prva tekma duatloncev

V IOC Zapolje je 2. maja prvič potekala tekma v duatlonu, ki, sodeč po številu udeležencev, postaja vse bolj priljubljen. Za odlično organizacijo tekme, ki se je je udeležilo 150 športnikov iz 15 klubov po Sloveniji, gre pohvaliti domači Triatlon klub Logatec.

»Duathlon je šport, ki združuje dva v Sloveniji najbolj priljubljena športa: tek in kolesarstvo, zato število privržencev narašča,« je povedal vodja tekmovanja Domen Rant. Tekmovanje v Zapolju je potekalo v treh kategorijah, med tekmovalci pa je bilo kar 50 cicibanov.  Ti so se na progo podali prvi in skupno odtekli 750m ter prekolesarili 1km. Sledil je Super sprint Duatlon (1,9km tek, 7,2 km kolo, 1km tek) in Sprint Duatlon (4,8 km tek, 19 km kolo, 2,4 km tek).

Prireditev sta obiskala tudi župan Berto Menard in podžupan Boris Hodnik. Župan je na kratko tudi pozdravil tekmovalce in prireditelje ter ob tem izrazil zadovoljstvo, da se tudi v Zapolju odvija vse več športnih prireditev. Številčna udeležba je presenetila celo same organizatorje, ki si za prihodnje želijo, da bi tekma v Logatcu postala stalnica na duatlonskem koledarju. Domen Rant je še dodal, da je Duatlon predvsem družinski šport, ki se ga v velikem številu udeležujejo tudi otroci, skupaj s svojimi starši in tako na aktiven način preživljajo prosti čas.

Vidne rezultate je doseglo tudi nekaj članov domačega kluba. Zmaga med Cicibani (letnik 2008 in mlajši) je pripadla Ivu Nagodetu iz Tekaško smučarskega kluba Logatec, medtem ko je bil Julijan Tanze iz Triatlon kluba Logatec sedmi. V Sprint duatlonu  je prvo mesto med člani zasedel Boris Fluher, med veterani pa se je na drugo mesto uvrstil Bojan Trojar, oba iz Triatlon Kluba Logatec. Vsem tekmovalcem čestitamo za njihove uvrstitve in jim želimo veliko uspeha še za naprej.

Logaški duatlon je edini, kjer je kolesarska proga deloma potekala tudi po Centru varne vožnje Blagomix v obrtni coni Zapolje. V Logatcu bo tudi državno prvenstvo v sprint duatlonu za slovenske tiskane in elektronske medije.

Besedilo in foto: Nina Jerina

 

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja