Obvestilo

Vaja JUB 2023 – preizkus usposobljenosti vseh enot Gasilske zveze Cerknica

Z namenom preizkusiti in izpopolniti organiziranost in pripravljenost gasilskih enot, ki opravljajo naloge javne gasilske službe na območju Gasilske zveze Cerknica ob požaru na območju podjetja JUB obrat Nova vas je danes dopoldne potekala vaja celotne gasilske zveze Cerknica »JUB 2023«.

Vaja je bila napovedana na podlagi smernic za usposabljanje sil za zaščito reševanje in pomoč, letnega programa usposabljanja poveljstva GZ Cerknica, z njo pa naj bi med drugim ugotovili tudi morebitne izboljšave, tako na strani gasilcev kot samega podjetja.

132 gasilcev iz 16 društev

Na vaji je sodelovalo 132 gasilcev iz 16 društev Gasilske zveze Cerknica in sosednjih društev PGD Sodražica in Stari trg, s skupaj 32 vozili. Sodelovali so nujna medicinska pomoč iz ZD Cerknica z dvema članoma in vozilom,prisotni pa so bili tudi predstavniki podjetja JUB, ki so z zadovoljstvom spremljali delo prisotnih gasilskih enot.

Župan Občine Bloke: Pomembno je sodelovanje vseh bližnjih društev

Vajo so si ogledali številni občani, poveljnik CZ Bloke ter župan občine Bloke, ki je na koncu vaje poudaril, da je zadovoljen, da je za občino Bloke z le dvema prostovoljnima društvoma v primeru večjih  dogodkov zelo pomembno sodelovanje vseh bližnjih društev, zato bo občina Bloke še naprej podpirala delovanje gasilcev.

 

PGD Nova vas si je kot organizator vaje po njej malce oddahnilo, saj je za naše društvo to kar velik zalogaj, hkrati pa se ob tej priliki zahvaljujemo vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi vaje.

Na pomoč!

Jože Milavec

gasilski poveljnik občine Bloke

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja