Obvestilo

Večer v objemu likovne umetnosti, glasbe in kamišibaja

Steklena galerija je sinoči sprejela številno občinstvo, željno umetnosti in tudi druženja.  S svojimi akvareli in številnimi drugimi talenti se je namreč predstavljala Sonja Mihelčič, ki je na ogled postavila ne samo imenitno slikarsko razstavo, ampak nas povabila tudi v svet kamišibaja, kar je zlasti navdušilo najmlajšo publiko, ki je tokrat ni manjkalo.

V ustvarjalnosti Sonje Mihelčič spoznavamo, da ima Sonja veliko vlog in poslanstev. »Avtorica je na področju likovnega ustvarjanja naredila pomembne osebne premike in venomer išče nova znanja ter prihaja do novih spoznanj,« je o avtorici uvodoma dejala nepogrešljiva likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, ki vselej navduši s poznavalsko in bogato interpretirano besedo. »Razstavljena dela predstavljajo na eni strani Sonjino ustvarjalnost v okviru mentorstva, da drugi pa so rezultat samostojnega dela doma.« Osrednja motivika njenih del je povezana z naravo in stvarnostjo, razstavljena dela pa so nastajala v zadnjih petih letih.

Sinočnji dogodek Društva logaških likovnikov je bil nekaj posebnega tudi zato, ker je Sonja Mihelčič prikazala tudi svoje poznavanje kamišibaja. Za logaško publiko je izbrala poučno svetopisemsko zgodbo Izgubljeni sin, večeru pa sta glasbeno noto dodala Cecilija Grdadolnik na klavirju in Bor Mihelčič s petjem. Dogodek je sofinancirala Občina Logatec.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja