Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Večina trgovin KGZ Krpan v mesecu dni vnovič odpira vrata

Stečajni upravitelj Kmetijsko-gozdarske zadruge (KGZ) Krpan, ki je v stečaju končala pred tremi meseci, je prejel ponudbe za vse kmetijske trgovine. Ponudb je osem, končni izbor bodo opravili prihodnji teden.

Kot je sporočil stečajni upravitelj Kmetijsko-gozdarske zadruge (KGZ) Krpan Sašo Drobnak, je prejel ponudbe za vseh pet kmetijskih trgovin oziroma agrocentrov v Cerknici, Igi vasi v občini Loška dolina, na Vrhniki, v Ilirski Bistrici in v Novi vasi na Blokah. Za najem agrocentrov v Cerknici in na Vrhniki se potegujejo po trije ponudniki, ki bodo svoje končne ponudbe predstavili na pogajanjih prihodnji teden.

Največ zanimanja je bilo za kmetijsko trgovino v Iga vasi, kjer pa najugodnejša ponudba po višini toliko izstopa, da dodatna pogajanja ne bodo potrebna.

Izbor ponudnikov bodo končali prihodnji teden, izbrane pa bodo hkrati povabili k podpisu najemnih pogodb. Po stečajnih pravilih bodo pogodbe sklenili za eno leto z možnostjo podaljšanja do zaključka prodaje. Če bodo najemniki pozneje zainteresirani za nakup, jim bodo omogočili vpis predkupne pravice za najete nepremičnine, je še pojasnil Drobnak.

Za trgovine v Begunjah, Cerknici, Godoviču, Novi vasi, Starem trgu, Uncu in Babnem polju, ki so za številne prebivalce predstavljale edino trgovino v kraju, bodo predvidoma spet odprte v približno mesecu dni. Stečajni upravitelj je iskal še najemnike za agrocentre, pri čemer je bil očitno prav tako uspešen.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv NzN

 

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja