Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Veronikin pokal: Postojnčani na poti na svetovno jakostno lestvico

Pretekli konec tedna je v Kamniku potekal Veronikin pokal, tekmovanje, ki velja za uvrstitev na svetovno jakostno lestvico. Udeležili so se ga tudi štirje Minsovci, in sicer Nala Jurca, Matic Jager, Rok Bizjak in Nik Bizjak, vsi pa so tekmovali z ukrivljenim lokom.

Na kvalifikacijah se je med člani Rok Bizjak uvrstil na enajsto, Nik Bizjak med mladinci na  šesto, Matic Jager med kadeti na osmo mesto, Nala Jurca pa je bila med kadetinjami četrta. Matic Jager je v kadetski ekipi z Martinom Mihevcem in Domnom Štrukljem zasedel tretje mesto. Nala Jurca je bila v mešanih ekipah z Martinom Mihevcem druga, Rok pa je v članski ekipi skupaj z Den Habjan Malavašičem in Jako Komočarjem zasedel drugo mesto.

V izločilnih bojih se je najbolje med postojnskimi tekmovalci odrezala Nala Jurca, ki je v 1/8 finala z 6:2 premagala Sanjo Tevž, v 1/2 finala pa je z shoot off-om premagala poljsko tekmovalko Wyciślik Justyno. V finalu pa je žal morala priznati premoč ravno tako poljski tekmovalki Zając Sylwii, proti kateri je izgubila z 7:3 in se tako na koncu uvrstila na odlično drugo mesto. V ekipnih bojih skupaj z Martinom Mihevcem pa sta ravno tako morala priznati premoč poljski ekipi in sta se na koncu uvrstila na drugo mesto. Pri članih je Rok Bizjak v četrtini finala moral priznati premoč  Hrvatu Mihalić Matiji z 7:3 in se tako uvrstil na končno šesto mesto. Nik Bizjak je ravno tako izpadel v četrtini finala v boju proti Slovencu Žanu Lukšiču z 6:0 in se uvrstil na končno sedmo mesto. Matic Jager se je v četrtini finala izgubil proti Madžaru Szutsu Matyasu in se uvrstil na končno peto mesto. V kadetskih ekipnih dvobojih so žal morali priznati premoč Madžarom z 6:2 in dosegli tretje mesto. V članskih dvobojih je ekipa Rok Bizjak, Den Habjan Malavašič in Jaka Komočar premagala ekipo Turčije z 5:3 in osvojila prvo mesto.

Besedilo in  foto: Konrad Jurca

Na prikazni sliki: članska ekipa (Jaka Komočar, Rok Bizjak, Den Habjan Malavašič (sredina))

Kadetska ekipa: Domen Štrukelj, Matic Jager, Martin Mihevc

Mešana kadetska ekipa: Nala Jurca in Martin Mihevc

Nala Jurca

 

 

članska ekipa Jaka

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja