Obvestilo

Veseli december v Cerknici

Z glasbeno komičnim večerom z naslovom Božičnica, ki ga je ustvaril Jure Počkaj, se je v Cerknici začel  veseli december, ki tudi letos prinaša vrsto prireditev tako na prostem kot v kulturnem domu. Potem ko je Počkaj konec minulega tedna občinstvo  razvajal z božičnimi in drugimi prazničnimi pesmimi, že v četrtek, 8. 12., v Cerknico prihajata sijajna glasbenika Maja Keuc – Amaya in Uroš Perič.

Drugi decembrski vikend bo namenjen ljubiteljem dramske umetnosti, na odru cerkniškega kulturnega doma namreč gostuje SNG Drama s predstavo Emigranta. Gre za tragikomično enodejanko Sławomirja Mrożka, zgodbo, ki se odvija na novoletno noč v življenju dveh imigrantov.

Vrhunec prireditev za staro in mlado pa bo gotovo Božični sejem, 18. 12. 2022, od 10:00 do 15:00 na ploščadi pred Kulturnim domom Cerknica. Na sejmu se bodo na stojnicah predstavili ustvarjalci in ustvarjalke ter kulinarični ponudniki, pri katerih boste zagotovo našli čudovita darila za vas in vaše bližnje. Druženje ob čaju, kuhanem vinu, dišečih dobrotah in prijetnem vzdušju bo v dopoldanskem času popestril koncert za otroke Repki v izvedbi Trkaja in Igorja Sakside, obiskali pa nas bodo tudi BožičekMiklavž in Dedek Mraz.

 

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja