Obvestilo

Voda je tudi v naseljih Planina in Liplje neoporečna in zdravstveno ustrezna

Kljub vnovičnim vremenskim težavam, obilnim padavinam in naraščanju vodostajev je Javno podjetje Kovod Postojna danes izdalo preklic prekuhavanja vode še za preostali naselji, in sicer Planino in Liplje, kjer je od 10. novembra dalje veljal obvezen ukrep prekuhavanja pitne vode. Voda je zdaj tudi na tem območju zdravstveno ustrezna. Vsem uporabnikom ob tem vendarle svetujejo, da pred uporabo pitne vode izperejo hišno omrežje s 15-minutnim izpiranjem.

V zadnjem mesecu je bilo na območju Postojne in Pivke resda precej težav s pitno vodo, vendar so si vse strokovne službe podjetja Kovod prizadevale za odpravo nastale situacije, reševanje razmer in uvedbo ukrepov, ki so po treh tednih vendarle pripeljali do rezultatov. Voda na celotnem območju, ki ga oskrbuje podjetje, je neporočena in zdravstveno ustrezna.

Kot zagotavlja vodstvo, se bodo vse aktivnosti za potrebe izboljšav obstoječega vodovodnega sistema, ki bi prinesle manj težav in manjšo občutljivost vodnega vira, intenzivno nadaljevale, saj je pitna voda v našem vsakdanu izjemnega pomena. (D. K. H.)

Fotografija: Planinsko polje, november 2014 (B. M. K.)

 

 

 

Ne spreglejte

Pridružite se nam!

Dinamična ekipa spletnega portala Novice z Notranjske bi medse sprejela tržnika(co), ki dobro pozna regijo …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja