Obvestilo

Z boljšo opremljenostjo gasilcev za varnejši jutri Notranjsko-kraške regije

Zavarovalnica Triglav z novoletno akcijo Za boljši jutri že četrto leto podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Postojnska območna enota zavarovalnice je letos moči za dober namen združila z gasilci Notranjsko-kraške regije. Ti bodo finančno podporo izkoristili za nakup najnujnejše gasilske opreme, ki jo potrebujejo pri intervencijah. Gasilci bodo tako lahko odslej še učinkovitejše in varnejše opravljali svoje humanitarno poslanstvo.

 Zavarovalnica Triglav del svojih sredstev tudi letos ob koncu leta pod okriljem svoje vseslovenske akcije preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med več kot 20 projekti podprla tudi dve notranjski gasilski društvi. Prostovoljno gasilsko društvo Postojna pri nakupu posebnega dekontaminacijskega kompleta, ki ga gasilci uporabljajo pri intervencijah ob nesrečah z nevarnimi snovmi, in Prostovoljno gasilsko društvo Knežak. V slednjem bodo pomoč namenili za nabavo premične gasilske lestve, s katero bodo opremili novo gasilsko vozilo.

V največji slovenski zavarovalnici želijo tako pomagati več kot 20.000 prebivalcem, za varnost katerih skrbijo gasilci obeh notranjskih društev. »V Zavarovalnici Triglav svoje poslanstvo odgovornosti do družbe in ustvarjanja varnejše prihodnosti uresničujemo tudi v praksi. Podpiramo projekte, ki imajo dolgoročni učinek in pripomorejo k izboljšanju življenja v lokalnih skupnostih,« je ob predaji povedal Jože Celin, direktor Območne enote Postojna Zavarovalnice Triglav, ki je v zadnjih letih v sklopu novoletne akcije pomagala širiti mrežo javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev.

Na pomoč za večjo požarno varnost

Nove pridobitve se veselijo tudi notranjsko-kraški gasilci, ki bodo s predajo novega vozila v operativno uporabo še bolj učinkoviti. »Glede na širjenje različnih dejavnosti zunaj urbanih industrijskih con je nujno potrebno, da tudi manjša društva, kot je PGD Knežak, sledijo razvoju teh dejavnosti in se temu primerno tudi opremljajo. S hitrim in strokovnim posredovanjem je zmanjšano tudi tveganje za onesnaženje okolja, kar je na področju občutljivih kraških tleh velikega pomena,« je med drugim povedal Tadej Slavec, predsednik PGD Knežak, kjer bodo sredstva iz Triglavove akcije namenili nakupu raztegljive gasilske lestve. Slednjo gasilci uporabljajo v požarih in pri reševanju ob naravnih ter drugih nesrečah, namestiti pa jo nameravajo v novo, sodobno gasilsko vozilo. Prejšnje je bilo namreč uničeno pri gašenju požara v naravi spomladi letos.

Svojo opremljenost bodo z nabavo dekontaminacijskega kompleta, ki ga uporabljajo pri intervencijah ob razlitju strupenih snovi, dopolnili tudi v PGD Postojna. »Nenadzorovano uhajanje nevarne snovi v okolje lahko neposredno ogrozi življenje in zdravje ljudi ter živali. Poškoduje ali uniči lahko premoženje in ima škodljive vplive na okolje,« je razsežnosti morebitnega razlitja nevarnih snovi opisal Boštjan Triler, predsednik PGD Postojna, in dodal, da se v zadnjih letih gasilci povsod po svetu srečujejo tudi z grožnjami biološkega terorizma, zato jim bo nov dekontaminacijski komplet prišel še kako prav.

 Četrto leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že četrto leto zapored. V zadnjih treh letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla že več kot 70 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še dobrih dvajset. V preteklih letih je pomagala številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirala nakup defibrilatorjev, ultrazvočnega aparata in EKG-aparata ter podprla številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti ter razvoja in varnosti otrok.

 

Ne spreglejte

Plamenci na Cerkniškem jezeru

Na Cerkniškem jezeru smo nepričakovano dobili redek, eksotičen obisk: velike plamence oziroma flaminge. Po navedbah …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja