Obvestilo

Z novo lekarno do krajših čakalnih vrst

Postojna – Po večletnih prizadevanjih so v postojnskem Sparovem centru, včeraj odprli novo enoto Kraških lekarn. Po besedah župana Igorja Marentiča gre za veliko pridobitev za občino, saj edina lekarna pri zdravstvenem domu ni mogla zadostiti potrebam številnega prebivalstva te občine.

 

VODILNA

Marentič pričakuje, da se bodo z novo enoto Kraških lekarn skrajšale čakalne vrste, občani pa bodo hitreje prišli do zdravil in drugih zdravstvenih pripomočkov.

Nova lekarna ima dve izdajni mesti in ločen prostor za svetovanje, obsega skupno 90 kvadratnih metrov površine, za opremo in ureditev pa so namenili 120 tisoč evrov izključno iz lastnih sredstev ter ustvarili štiri nova delovna mesta, je povedala Ana Kobal, direktorica Kraških lekarn. Zaposleni imajo poleg osnovnega znanja številne dodatne kompetence s področja homeopatije, izvajanja pregledov uporabe zdravil, jemanja mer za kompresijske nogavice, znanja o medicinskih pripomočkih … Nova lekarna ponuja široko paletno izdelkov dodatnega programa in daljši odpiralni čas. »Imamo prehranska dopolnila, kozmetiko, medicinske pripomočke, skratka vse, kar potrebujemo za ohranjanje in vzdrževanje zdravja, za nego in izboljšanje počutja,« je dejala Kobalova.

20160615_131321

Odprtja lekarne se je udeležil tudi predsednik Lekarniške zbornice Slovenije Miran Golub, ki je med drugim poudaril, da  je svetovanje strokovnjakov, lekarniških farmacevtov, ki podrobno poznajo sestavine in medsebojno učinkovanje zdravil, vedno večje tudi zaradi njihovih preteklih naporov.

20160615_131737

Nova lekarna ima daljši delovni čas kot stara, in sicer od ponedeljka do petka  od 8. in 20. ure, ob sobotah pa od 9. do 17. ure.

Septembra tudi enota v Prestranku

Kot je napovedal župan Marentič bodo Kraške lekarne septembra odprli še eno, manjšo dislocirano enoto v Prestranku, do leta 2020 pa nameravajo urediti še novi lekarni v Ilirski Bistrici in Sežani.

O odprtju Lekarne Ljubljana v Postojni naj bi svetniki, kot smo že poročali, odločali jeseni.

 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja