Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Za večjo prometno varnost

Pretekli teden so pri cerkniškem kulturnem domu podrli eno od lip, ki je onemogočala dober pregled nad križiščem. Kot pojasnijo na cerkniški občinski upravi, je bilo križišče z vidika prometne varnosti zelo problematično, saj je bila vidljivost zaradi mogočnega drevesa tik na vogalu zelo slaba. Odločili so se, da bi bilo zato najprimernejše, da lipo posekajo.

Da bi povečali samo varnost najranljivejših udeležencev prometa, torej peščev, pa že v kratkem predvidevajo novo lokacijo prehoda za pešce, ki povezuje ploščad pred Kulturnim domom in Blagovnico. »Da se avtomobili lahko vključijo promet, so prisiljeni ustaviti na prehodu za pešce, kar je zelo nevarno. Tako bomo lokacijo prehoda, ki bo po novem zarisan na ležečem policaju, pomaknili nekaj metrov višje,« napoveduje Samo Mlinar iz cerkniške občinske uprave.

Na vprašanje, ali v prihodnje morda načrtujejo tudi drugačno ureditev križišča, ki je ob prometnih konicah zelo obremenjeno, pa odgovarjajo, da zaenkrat postavitve semaforjev ne predvidevajo, prav tako pa tudi ne krožišča, za katerega izgradnjo v centru Cerknice ni dovolj prostora. Dolgoročno pa rešitev za promet predstavlja izgradnja obvoznice.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

Ne spreglejte

Podjetje Kolektor ATP postaja Kolektorjev kompetenčni center za program hibridnih komponent

Kolektor ATP je trenutno v drugi fazi transformacije. Na osnovi investicij in že osvojenih novih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja