Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Žibrški gasilci z novim vozilom nad požare

Na predvečer mednarodnega praznika dela so gasilci PGD Gorenji Logatec, enota Žibrše, uradno prevzeli novo vozilo GVGP-1 Ford Ranger, namenjeno gašenju požarov.  Nekoliko odmaknjeno naselje v logaški občini je to vozilo, ki ga je občina kupila že konec lanskega leta, nujno potrebovalo, pridobitev pa jim bo dala novega zagona in moči.

»Skrb za ljudi v nesreči je naše poslanstvo, novo vozilo pa pomeni, da bomo skupaj še močnejši,«  je med drugim dejal Vinko Keršmanc, član UO Gasilske zveze Slovenije. PGD Gorenji Logatec se ponaša z lepim številom mladih gasilcev, ki so po Keršmančevem mnenju dodana vrednost gasilske organizacije.

»Kot gospodarstvenik vem, da brez dobrega orodja ni mogoče dobro delati,« pa je v slavnostnem nagovoru dejal logaški župan Berto Menard in dodal, da se je vselej bolj počutil gospodarstvenika kot politika. Kot je poudaril, so gasilski domovi v občini večinoma zgrajeni in obnovljeni, kmalu bo nared tudi  gasilski dom v Rovtah. Seveda si tudi v Logatcu želimo zgraditi sodoben gasilsko-reševalni center, je še dodal. Uradni del so gostitelji sklenili s podelitvijo plaket najbolj zaslužnim, novo vozilo pa je blagoslovil tudi župnik Drago Senčur.

Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja