Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Zlata muza Benjaminu Žnidaršiču za Forzicijo

V Stekleni dvorani Večnamenske športne dvorane se je na predvečer praznika dneva upora obetal prijeten večer. Že pred napovedano uro so se v daleč premajhen prostor zgrinjali obiskovalci od blizu in daleč. Kako tudi ne, saj so na povabilo Društva likovnikov Logatec na letošnji jubilejni, petnajsti Ex- tempore Logatec prispela dela iz Maribora, Tržiča, Novega mesta, Sežane in še manjših krajev, odzvala pa se je tudi večina članov domačega društva. 

Nad udeležbo so bili navdušeni vsi, predsednik Društva Janez Ovsec, njegov prvi predsednik Franc Godina, likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, ki je na prizorišče prišla »iz nebes«. Poskušala je sicer obuti prelepe pepelkine čeveljce, a jih je raje pustila, da so si na njih pasli oči obiskovalci. Ona je seveda podala strokovno mnenje, ki je bilo tokrat še posebej navdušujoče. Kako ne bi bilo, če pa je bilo toliko odličnih barvitih, razposajenih, pomladno obarvanih del. Mimogrede: tema tokratnega razpisa je bila POMLAD.

V pomlad smo sicer prišli z jesenjo, s pesmijo iz Cvetja v jeseni, ki jo je na citrah predstavila Urška Rožmanec.  Za njo nam je Stritarjevo pesem Bralcu duhovito, kot zna le ona, recitirala Anda Ovsec.  Med tem, ko je v rokah držal svoje delo Zlata muza, kipec, ki ga kot prehodni pokal že nekaj let podeljujejo avtorju nagrajenega dela, je prvi predsednik društva Franc Godina dejal, da si pred petnajstimi leti, ko je bilo razstavljavcev le sedem, niti v sanjah ni predstavljal, da bo danes takšen odziv. Veselje je delil tudi naš župan Berto Menard, kateremu je pripadla čast, da podeli Zlato muzo letošnjemu nagrajencu Benjaminu Žnidaršiču za likovno delo Forzicija. Podeljeni sta bili tudi dve odkupni nagradi za deli Pomladni gozd Katarine Vidmar in Čebela in cvet, delo Franca Godine.

Sedem Priznanj za kvaliteto so si zaslužili (na vodilni fotografiji): Olga Petrovčič, Jurij Kravcov, Aleš Koman, Zoran Rožič, Marinka As, Zora Završnik Črnologar in Branka Partlič. Nagrajena dela  je izbrala strokovna komisija: Anamarija Stibilj Šajn (predsednica), Milena Usenik in Tone Tajip Hasani. 

Njim, sodelujočim na natečaju in vsem obiskovalcem se je na koncu zahvalil predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec. S čutno zaigrano  Oliverjevo pesmijo Ne diraj moju dragu, se je uradni del večera zaključil. Sledilo je ogledovanje slik in drugih umetnin, sproščen klepet ob odlični potici, kozarčku rujnega. Prav je, da omenim tudi sponzorstvo Občine Logatec.

Besedilo in foto: Brane Pevec

Anamarija Stibilj Šajn in Benjamin Žnidaršič

razstava je na ogled postavljena

Urška Rožmanec

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja