Obvestilo

Zlata muza tokrat v roke Igorju Šivec Trampužu

Potem ko je Društvo likovnikov Logatec v začetku aprila razpisalo 19. likovni extempore Logatec 2023 na teme Glasba, Ples in Rože, se je 10. maja zaključil z osrednjim dogodkom predstavitve nastalih likovnih del in podelitvijo priznanj za sodelovanje, kvaliteto, odličnost in podelitvijo najvišje nagrade Zlate muze Extempore Logatec 2023.

Zaključni dogodek je potekal v Stekleni galeriji Logatec, kjer je s svojimi likovnimi delo sodelovala 67 likovnih ustvarjalcev s preko 80 likovnimi deli v različnih tehnikah izražanja naslovnih tem.

Predsednik Društva likovnikov Janez Ovsec je v pozdravnem nagovoru posebej  izpostavil, da je bil letošnji extempore na nek način poklon 50-letnici glasbene šole v Logatcu. Zato tudi izpostavljene teme Glasba in Ples. Izkazal je posebno zadovoljstvo, nad udeležbo, saj so se extempora udeležili številčni likovni ustvarjalci iz širšega slovenskega prostora, kar kaže na prijateljske vezi logaških likovnikov z drugimi likovniki pa tudi uveljavljenost tega tradicionalnega dogodka.

Kot je ob odprtju poudaril župan Berto Menard so kulturne dejavnosti v občini kljub pomanjkanju ustrezne infrastrukture v porastu, obenem pa vnovič zatrdil, da se bo v prihodnjih letih začela gradnja novega Narodnega doma.

Posebna ocenjevalna komisija v sestavi umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn (predsednica), in člana akademski slikar Rudi Škočirter  Tone Tajip Hasani  je dodobra pretehtala kvaliteto in dodano vrednost likovnih del in razglasila prejemnike  priznanj po posameznih temah, kipec – Zlato muzo 19. Extempora Logatec pa si je zaslužil Igor Šivec Trampuž za likovno delo v tehniki pastela z naslovom Sanjski šopek.

Razstava likovnih del extempora je na ogled še vse do konca maja, dogodek pa so finančno in drugače podprli Občina Logatec,  Glasbena šola Logatec, ART Ljubljana in drugi donatorji.

Janez Ovsec / B. M. K,.

Foto: Primož Sark

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja