Obvestilo

»Zmage« na in zunaj igrišča

O eni »zmagi« smo že poročali. To je 3. mesto ekipe fantov do 18 let, doseženo v okviru zaključnega košarkarskega turnirja državnega prvenstva, ki je potekalo med 9. in 12. majem v Postojni, v organizaciji Košarkarskega društva Postojna. Ker pa gre za odličen dosežek, je prav, da ne gre tako hitro v pozabo.

 Pohvale izpeljavi dogodka tudi s strani KZS

Štiridnevni dogodek je zahteval veliko priprav, organizacije in dela, da je bil lahko izpeljan na visokem nivoju, za kar gre v prvi vrsti zahvala številnim prostovoljcem, predvsem staršem. Seveda pa brez podpore in pomoči številnih sponzorjev in podpornikov v finančni in materialni obliki izvedba tovrstnega dogodka ne bi bila mogoča. Zato gre posebna zahvala tudi njim. Da je bil štiridnevni košarkarski dogodek odlično izpeljan, so v komentar turnirja navedli tudi predstavniki KZS, ki so bdeli nad potekom tekmovanja. KZS je bila tudi pokrovitelj tekmovanja in je med drugim prispevala dve vstopnici za Telemachov spektakel med Slovenijo in Litvo, ki bo 25. junija 2024 v ljubljanskih Stožicah, katerih dobitnica je mlada košarkarica iz Pivke.

Predsednik KD Cristian Žigon je v zahvalnem pismu organizacijskemu odboru napisal: »Mislim, da smo mi – organizatorji pripravili oder, naši fantje pa so odigrali “košarkarsko pravljico”, ki so jo kronali s 3. mestom. To je bila tretja organizacija finalnega turnirja in mislim, da je vse skupaj teklo že kot dobro podmazan stroj. Če povzamem vse SMS-e in čestitke, ki smo jih dobili,  so bili vsi – tako udeleženci, kot obiskovalci več kot zadovoljni. Seveda pa ostaja izziv za naslednje leto, da kočno stopimo na najvišjo stopničko.«

Pozitivno mnenje revizorjev odpihnilo dvome

Misli vodstva pa so že usmerjene v priprave na novo sezono. Optimistično in z novim elanom, k čemer je prispeval tudi sklep Občine Postojna, da so bila sredstva, prejeta s strani Občine Postojna, namensko porabljena. Spomnimo, da je bilo poslovanje KD v zadnjih mesecih pod drobnogledom Nadzornega odbora Občine Postojna ter dveh zunanjih revizijskih hiš, ki sta opravili ločeni reviziji. Deležni pa smo bili tudi javnega »pranja« in obrekovanja. Z izdajo pozitivnega mnenja revizorjev pa se je tudi ta zgodba uspešno zaključila, in tudi to bi lahko imenovali »zmaga«. In to ravno v času zaključnega turnirja, kar je bronu fantov U18 dodalo še dodatni sij. Odločitev je povezana tudi s sprostitvijo finančnih sredstev s strani Občina Postojna, saj so bila le-ta zadržana, do zaključka postopka pregleda poslovanja. Kar pa je precej otežilo letošnje delovanje in poslovanje KD. Ampak konec dober, vse dobro!

 V novo sezono z Vedranom Morovićem

Prva od aktivnosti, povezanih s pripravo na novo sezono, so treningi z Vedranom Morovićem iz Zadra, nekdanjim igralcem ABA in EURO lige. Morović je košarkarsko mladost preživel v Zadru, bil je član hrvaške mlajše in kasneje članske selekcije. Dve leti je preživel v Ameriki, kjer je študiral in igral košarko za Olney Central JC v Illinoisu. Igral je za različne klube, poleg Zadra še za Cibono, Olimpijo, Virtus Bologna, EnBW Ludwigsbur idr. Bogate košarkarske izkušnje je nadgradil tudi s košarkarsko izobrazbo – trenersko šolo ter znanjem kineziologije s poudarkom na izogibanju poškodbam. Trenutno poučuje elemente košarke v manjših skupinah. Svoje znanje in izkušnje je v letošnji sezoni že delil z nami in veseli nas, da je z nami pripravljen sodelovati tudi v prihodnje.

Poletje v znamenju individualnega dela

Treningi, prvi bo že ta konec tedna, bodo del t.i. poletnih izpopolnjevalnih treningov, s katerimi letos začenjamo. Namen teh treningov je priprava na naslednjo sezono, ki bo temeljila na individualnem delu s posamezniki, na izboljšavi in nadgradnji njihove košarkarske tehnike. Igralci bodo dobili individualne naloge, ki jih bodo v času poletja izvajali in tako v novo sezono prišli z novimi znanji, izkušnjami oziroma z drugimi besedami še bolj samozavestni. Tovrstni treningi bodo v enaki meri namenjeni igralcem kot tudi trenerjem. Obstoječim in bodočim, saj bomo v proces šolanja za trenerje vključili tri mlajše igralce, ki jih delo trenerja zanima.

Vabilo trenerjem

Pomemben del uspehov so tudi naši trenerji, ki so v letošnji sezoni opravili odlično delo in s katerimi bomo sodelovali tudi v prihodnje. Glede na zastavljene cilje, vezane na vzpostavitev regijskega centra razvoja košarke, pa bomo na tem področju potrebovali dodatne moči in okrepitve. Zato k sodelovanju vabimo trenerje, ki bi se želeli priključiti naši trenerski ekipi in postati del uspešne postojnske košarkarske zgodbe. Za dodatne informacije pišite na kdpostojna@gmail.com ali pokličite na 031 677 360 (Cristian Žigon).

Košarkarsko društvo Postojna / Uredništvo NzN

Foto: Valter Leban

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja