Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Znana bo letošnja slovenska gazela -pivški Sitor med finalisti

V Cankarjevem domu bodo danes razglasili prejemnike nagrad slovenska gazela, ki jih družba Dnevnik podeljuje uspešnim slovenskim podjetjem. Zlato, srebrno in bronasto gazelo bodo izbrali izmed šestih regijskih zmagovalcev.

Med finalisti je tudi gazela iz Primorsko-notranjske regije, podjetja Sitor  stiskalnice iz Pivke, ki je največji proizvajalec hidravličnih stiskalnic za plošče iz umetne mase v Evropi in Ameriki.

kot primorsko-notranjska gazela, Varis kot podravsko-pomurska gazela, Tehnos kot savinjsko-zasavska gazela, Don Don kot gazela osrednje Slovenije, 3fs kot gorenjska gazela in Adria Dom kot gazela dolenjsko-posavske regije.

V podjetju Sitor 30 let izdelujejo stiskalnice. V zadnjih 15 letih so izdelali 95 odstotkov hidravličnih stiskalnic za izdelavo plošč iz polietilena in propilena na evropskem in ameriškem trgu. Zaposlujejo približno 50 delavcev. V zadnjih petih letih so prodajo podvojili in lani ustvarili 9,7 milijona evrov prihodkov.

V regiji je na seznamu 100 najhitreje rastočih podjetij po prodaji v zadnjih petih letih 19 podjetij, ki imajo sedež v Kopru, po 12 jih ima svoje uprave v Novi Gorici in Sežani. Sledita Ajdovščina z osmimi in Postojna s šestimi.

Ob Sitorju se bodo za naslov Slovenska gazela 2017 potegovala še podjetja Varis kot podravsko-pomurska gazela, Tehnos kot savinjsko-zasavska gazela, Don Don kot gazela osrednje Slovenije, 3fs kot gorenjska gazela in Adria Dom kot gazela dolenjsko-posavske regije.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Najdi.si

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja