Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Znani zmagovalci prvega razpisa za Naravi prijazno poslovanje

Znani zmagovalci prvega razpisa za Naravi prijazno poslovanje Eko turizem s socialno noto, dedkova kmetija z mlinsko predelavo žit v kaše in šest članov družine v sonaravnem kmetovanju. To je zmagovalna kombinacija letošnjega izbora NAGRAD ZA NARAVI PRIJAZNO POSLOVANJE. Prvonagrajeni je Zavod Symbiossis Jana Kus Veenvliet /na vodilni fotografiji) in Paul Veenvliet), drugonagrajena pa kmetija Andrejčič in ekološka kmetija Ileršič.
Nagrajenci prejmejo praktične nagrade v vrednosti 5000 evrov, ki jih je Notranjskemu parku zagotovil projekt Interreg Eco Karst. Prejeli bodo s temi sredstvi izvedljivo pomoč pri realizaciji ali nadgradnji okolju prijaznega delovanja, bodisi v obliki storitve (npr. tisk brošure in drugega promocijskega materiala) ali v obliki izobraževanja in študijskih izletov s področja njegove dejavnosti. Zmagovalcu gre storitev v protivrednosti 3000 evrov, kmetijama, ki si delita drugo mesto, pa vsaki po 1000 evrov vredna pomoč.


Odziv na razpis, ki je bil omejen na poslovneže na območju Notranjskega regijskega parka (občina Cerknica), je bil dober. »Prejeli smo 12 vlog. Med njimi je bilo nekaj zelo izenačenih in komisija je imela izjemno težko nalogo. Komisijo so sestavljali: Jasna Zalar (Občina Cerknica), Maja Mahne in Silva Šivec (gospodarstvo), Špela Habič (gozdarstvo), Miha Jernejčič (turizem), Irena Likar (naravovarstvo) in Jošt Stergaršek (Notranjski regijski park). Za nas je bil to prvi tak natečaj, skorajda zagotovo pa ga bomo ponovili,« sporočajo iz Notranjskega regijskega parka.   NRP/Uredništvo NzN
Kmetija Andrejčič

Eko kmetija – Nina Ileršič

Ne spreglejte

Lov (na ščuke) je odprt!

Na Cerkniškem jezeru vsako leto za 1.maj poteka tradicionalni ščukolov, s katerim ribičli zaznamujejo začetek …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja