Obvestilo

Žrtve niso pozabljene

Mednarodni klub slovanskih rojakov (RUSLO) je v sodelovanju z Občino Logatec in Združenjem za vrednote NOB Logatec ob spomeniku padlim ruskim ujetnikom v Kalcah pri Logatcu v nedeljo, pred dnevom zmage, tradicionalno, letos že sedmič, pripravil slovesnost v spomin na ruske žrtve.

»Sto let mineva od časa, ko so ljudje z vsega sveta dajali svoja življenja za pravičnejši svet. Danes so vzroki za vojne isti: egoizem, grabežljivost in nepravično razdeljene dobrine,« je v nagovoru med drugim spomnil logaški župan Berto Menard in poudaril, da moramo ljudje spreminjanje sveta začeti pri sebi.

 

Evgenija Breskvar, podpredsednica RUSLA, je povedala, da je dan zmage v Rusiji največji praznik in da je prav o prvi svetovni vojni seznaniti tudi mlade. »Svet kot celota potrebuje nove vzorce miroljubnega delovanja,« pa je v imenu Združenja za vrednote NOB Logatec med drugim poudarila Vesna Jerina.

Mednarodni klub slovanskih rojakov je za udeležence proslave pripravil tradicionalno rusko pogostitev in priložnost za druženje.

Blanka Markovič Kocen

Foto: R. K.

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja