Obvestilo

Župan Marentič sprejel evropsko šahovsko prvakinjo Ivano Hreščak

Ivano Hreščak, ki je na evropskem prvenstvu v pospešenem šahu v Budvi v kategoriji do 18 let pomedla z vso konkurenco, je v Postojni sprejel župan Igor Marentič s sodelavci, čestital pa ji je tudi predsednik Športne zveze Postojna Marjan Nagode. Kot je povedala evropska prvakinja, hitropotezni šah, ki ne dopušča dosti razmišljanja, ampak se igra bolj po občutku, ni njena najboljša kategorija,  zato je bila nad zmago v presenečena.

Ivana Hreščak šah trenira v Postojni, ima osebnega trenerja, Igorja Jelena iz Ljubljane, mednarodnega mojstra, ki ji pomaga na šahovski poti.  »Upam, da mi bo nekega dne uspelo  postati velemojstrica in osvojiti še kakšen naslov, kot je je ta,« pravi Ivana.

In zakaj se mlado dekle odloči za igranje šaha, ne pa za tenis, plavanje ali kaj bolj popularnega? »Če sem iskrena, za šport nisem posebno nadarjena, čeprav je na nek način tudi šah šport,  ki me je res prevzel, v njem uživam … Ko igram šah, odmislim vse drugo in se osredotočim samo na šahovsko  igro, in to mi je všeč,« pojasnjuje mlada šahistka.

Z evropsko prvakinjo v pospešenem šahu se je ob robu sprejema pomeril tudi postojnski župan Igor Marentič, ki igre ni in ni hotel predati, na koncu pa je moral vendarle priznati Ivanino premoč.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Inovativna uporaba svinjskega mesa navdušila gostinske ponudnike na Festivalu Koline 2023 na Zelenem krasu

V sklopu Festivala Koline 2023 na Zelenem krasu je v Bistro Perspektiva v Velikem Otoku …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja