Triglav
Obvestilo

Namiznoteniška ekipa z Logatčanom Denijem Kožulom poskrbela za senzacijo v Luxembourgu

V četrtfinalu evropskega prvenstva je slovenska moška namiznoteniška reprezentanca v sestavi  Bojan Tokić, Darko Jorgić in Deni Kožuls, logaški športnik leta 2015, 3:2 premagala Švedsko in si priborila najmanj bronasto odličje.

“Neverjetno, ne vem, kaj naj rečem. Nad Slovenijo je polna luna, ne vem, kaj se nam dogaja. Dvomilijonski narod osvaja kolajne na košarkarskih, odbojkarskih prvenstvih, prejšnji teden smo blesteli v posamičnih športih. Zdaj pa še kolajna na namiznoteniškem prvenstvu, v tako globalnem športu,” je po sladki zmagi za RTV Slovenija dejal v. d. selektorja Jože Urh. Ta ne mora prehvaliti fantov, ki so poskrbeli za najbrž največji uspeh namiznega tenisa.

Velesilo Švedsko je premagala ekipa, ki ima v svojih vrstah le enega izkušenega igralca, enega, ki je letos iz mladinske konkurence prišel v člansko, in enega, ki med člani nastopa drugo leto.

Prvi mož slovenske stroke odkrito priznava, da je bron maksimum, kar je ta ekipa naredila, da v polfinalu, kjer jih čaka večkratni prvak Nemčija, pravih možnosti za presenečenje ni. Po njegovem mnenju ni realnih možnosti. »Nemci bodo najbrž premočni, mi bomo v prvi vrsti želeli dokazati, da znamo igrati namizni tenis. Nam Nemci tudi ne ustrezajo, kar kažejo medsebojni dvoboji.«

Blanka Markovič Kocen

Foto: osebni arhiv D. K.

 

Ne spreglejte

Postojnčani ekupni državni prvaki v karateju

Minulo nedeljo je v Ljutomeru potekalo državno karate ekipno tekmovanje, na katerem se je zbralo 35 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja